Liga 1

Pițurcă l-a terorizat: „Plângeam, voiam să plec! Eram făcut pachet, cum să mai joc fotbal?!”

Victor Pițurcă, în scurtul mandat de la FCSB (2010)

Articol de Alexandru Barbu  —  miercuri, 17 ianuarie 2024

Geraldo Alves, 43 de ani, a fost invitat în această dimineață la GSP Live și a vorbit, printre altele, despre prima lui perioadă ca fotbalist în România, cea de la FCSB (2010-2012).

Provocat să-și caracterizeze antrenorii din carieră, portughezul n-a uitat de șocul pe care l-a resimțit când a venit la FCSB, unde tehnician era Victor Pițurcă. Fostul selecționer n-a rezistat decât două etape din sezonul 2010-2011, s-a certat cu Gigi Becali și a părăsit formația roș-albastră.

VIDEO. Geraldo Alves: „Plângeam cu Pițurcă la Steaua! Voiam să plec”

>

„Victor Pițurcă m-a adus la FCSB, îi mulțumesc foarte mult. Eram reticent să vin în România, dar el a insistat, a vorbit cu mine, m-a tratat super. Am fost foarte trist când a plecat, cred că făcea treabă foarte bună la Steaua. Ne-a lăsat și numai probleme au apărut”, a declarat Alves la GSP Live. 

Pițurcă era foarte exigent. A fost pentru prima oară în cariera mea când am avut 3 antrenamente pe zi! Plângeam, le spuneam părinților mei: «Eu nu mai stau aici, o să plec!». Dar el a vorbit cu mine, mi-a zis: «Fii liniștit, înțelegem că adaptarea ta o să fie grea!». Și așa a fost.

Mai târziu, vorbeam cu Cristi Tănase și-mi spunea: «Gerry, când te-am văzut în prima săptămână, am zis că nu știi să joci fotbal». «Păi, dacă fac 3 antrenamente pe zi, n-am cum să mai joc». A doua zi eram pachet!”, a rememorat actualul antrenor din Academia Rapidului. 

Totuși, Pițurcă i-a lăsat o impresie bună lui Geraldo Alves, care e sigur că FCSB ar fi avut rezultate cu Piți pe bancă: „Voia să jucăm de jos, ca Barcelona, să zicem. Să construim cu fundașii centrali, cu portarul. Mi-a plăcut genul lui de fotbal, lăsa jucătorii din față să fie creativi. Antrenamentele erau serioase, disciplinate. Păcat că nu a rămas, aveam o echipă foarte bună, care a fost distrusă după”.

Geraldo Alves în Liga 1

  • A debutat pe prima scenă cu Pițurcă antrenor, într-o partidă U Cluj - FCSB 1-2.
  • Primele goluri le-a reușit în aprilie 2011, FCSB - Unirea Urziceni 5-0 („dublă”).
  • Are un titlu și o Supercupă a României în palmares cu Astra, plus două Cupe cucerite alături de FCSB și Petrolul.
  • A bifat 41 de prezențe în cupele europene pentru FCSB, Petrolul și Astra.
SEZONECHIPĂM / G / A*
2010/'11FCSB27 / 2 / 0
2011/'12FCSB27 / 1 / 0
2012/'13Petrolul 18 / 0 / 0
2013/'14Petrolul 26 / 2 / 1
2014/'15Petrolul 21 / 2 / 1
2015/'16Astra 23 / 0 / 0
2016/'17Astra 19 / 1 / 0

*Meciuri / Goluri / Assisturi în campionatul României

VIDEO. Emisiunea integrală GSP Live cu Geraldo Alves

Mai multe articole despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.