Liga 1

Ofertă concretă pentru un MVP al Superligii » Suma oferită și răspunsul clubului din România

Eduard Florescu (stânga) de la FC Botoșani a primit o ofertă în această iarnă din Kazahstan, însă moldovenii au declinat propunerea de nici 200.000 €.

Articol de Alexandru Barbu  —  miercuri, 17 ianuarie 2024

Eduard Florescu (26 de ani, mijlocaș ofensiv), de la FC Botoșani, a primit o ofertă în această iarnă din Kazahstan, însă moldovenii au declinat propunerea de nici 200.000 €.

Florescu, 9 goluri și 4 assisturi în 21 de etape, e la cel mai bun sezon din carieră, iar în fereastra de mercato actuală putea face pasul afară. Din informațiile GSP, mijlocașul a avut o ofertă concretă de la una dintre echipele de top din Kazahstan, prima ligă.

Cum suma primită de clubul condus de Valeriu Iftime n-ar fi fost una impresionantă - sub 200.000 de euro -, FC Botoșani a refuzat să-l cedeze pe Florescu, echipa fiind oricum într-o situație extremă în campionat, ocupând ultimul loc la finalul anului.

Potrivit surselor Gazetei, FC Botoșani ar fi solicitat inițial un milion de euro pentru Florescu. Ulterior, prețul a scăzut, dar n-a mai existat nicio altă ofertă scrisă pe numele celui de-al doilea golgheter al competiției.

VIDEO. „Florescu a avut o ofertă concretă din Kazahstan”

>

Despre Eduard Florescu a discutat și agentul FIFA Cristian Cernodolea, prezent marți la GSP Live:

„Florescu a avut o ofertă concretă, din Kazahstan, pe care cei de la Botoșani au decis să nu o accepte. N-a fost o ofertă consistentă din punct de vedere financiar, n-a fost o ofertă de nerefuzat. 

În rest, alte oferte concrete, scrise pe adresa clubului, nu au venit pentru Florescu. Mă surprinde, pentru că el a contribuit la 70% din golurile echipei sale în acest sezon, un număr fantastic. Dar sunt anumiți factori care-l fac să nu fie așa interesant: e la echipa din subsolul campionatului, ceea ce descurajează multe dintre echipe, a avut și o aventură nefericită la CSU Craiova.

Sunt și mulți jucători liberi pe piață. Atunci, o echipă se întreabă de ce ar da o sumă importantă pe un jucător care nu mai are o vârstă foarte bună în loc să aducă un fotbalist liber de contract, cu un salariu mai mare”.

Eduard Florescu e la cel mai bun sezon din carieră

SEZONECHIPĂM / G / A*
2018/'19FC Botoşani3 / 0 / 0
2019/'20FC Botoşani15 / 2 / 0
2020/'21FC Botoşani30 / 2 / 0
2021/'22FC Botoşani27 / 0 / 1
2022/'23FC Botoşani20 / 3 / 0
2022/'23CSU Craiova1 / 0 / 0
2023/'24FC Botoşani21 / 9 / 4

*Meciuri / Goluri / Assisturi în Liga 1

550.000 €e cota de piață a lui Florescu, potrivit portalului de specialitate Transfermarkt

Alarmă la FC Botoșani

FC Botoșani a fost înștiințată marți că a primit interdicție la transferuri. Moldovenii susțin că au achitat între timp datoria și speră ca problema să se rezolve curând - detalii, pe larg, AICI. 

Mai multe articole de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.