Baschet

Victorie colosală în Eurocup! U-BT a revenit de la -18, a câștigat și e sigură măcar de optimi!

U-BT a revenit de la -18 cu Ulm. În fotografie, cel mai bun marcator, Patrick Richard // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  miercuri, 17 ianuarie 2024

U-BT Cluj-Napoca a reușit o victorie colosală la Ulm, locul 3 din Germania, scor 85-81, și este sigură de prezența în optimile Eurocup, a doua competiție continentală din baschetul masculin.

În tur, campioana României a învins-o fără emoții pe Ratiopharm Ulm, 86-75, la capătul unui meci dominat cap-coadă. Astăzi, în deplasare, ardelenii au avut o misiune mult mai dificilă.

Ulm a început meciul mult mai bine, a avut 8-0 și a încheiat primul sfert cu 7 puncte în față, majorând diferența la 18 puncte undeva la jumătatea sfertului 3.

Victorie colosală în Eurocup! U-BT a revenit de la -18 cu Ulm și e sigură măcar de optimile Eurocup

În ultimul sfert, elevii lui Mihai Silvășan au arătat senzațional. Ei au revenit de la -13, cât era handicapul la finalul sfertului 3, și au preluat șefia partidei, apărând cu succes un avantaj fragil în ultimele minute ale partidei.

S-a terminat 81-85, iar U-BT nu mai are emoții cu privire la prezența în optimile Eurocup. Buducnost, prima echipă sub linie, locul 7, nu o poate depăși pe campioana României nici dacă va câștiga toate cele 3 partide rămase.

U-BT mai are de jucat în grupa de Eurocup cu Trento (23 ianuarie, acasă), Gran Canaria (31 ianuarie, deplasare) și Lietkabelis (7 februarie, deplasare).

Universitatea va ataca una dintre primele două poziții și, implicit, accederea direct în sferturi. În prezent, liderul grupei este JL Bourg-en-Bresse (12 victorii, 3 înfrângeri), urmată de Gran Canaria (11 victorii, 3 înfrângeri).

Neal Richard II Patrick a fost cel mai bun marcator al meciului, 27 de puncte, două recuperări și 3 pase decisive.

Mai multe știri din baschet: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.