Stranieri

Englezii confirmă » Surpriza lui Ange Postecoglou care i-ar oferi o șansă în plus lui Radu Drăgușin

Radu Drăgușin a bifat 10 minute, pe final, în meciul său de debut la Tottenham. Cotidianul Evening Standard l-a notat cu 6 / FOTO: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 18 ianuarie 2024

Radu Drăgușin, 21 de ani, transferat pentru 31 de milioane de euro la Tottenham, i-a oferit managerului Ange Postecoglou nu numai o dublură de top pentru Cristian Romero ca stoper-dreapta într-un sistem cu patru apărători. „Dacă Postecoglou nu trece la o defensivă în trei, cum a făcut-o după intrarea lui Drăgușin”, au comentat jurnaliștii englezi de la Talk Sport.

Ange Postecoglou nu l-a transferat pe Radu Drăgușin, cu 31 de milioane de euro, pentru a-l ține rezervă. Cum are deja doi fundași centrali foarte buni, Cristian Romero (25 de ani) și Micky van de Ven (22), cooptarea „tricolorului" îi deschide o nouă fereastră managerului lui Tottenham.

Să folosească și alt sistem, nu doar cu doi stoperi, ci și cu trei. O posibilitate care i-ar mări șansele lui Drăgușin de a juca mai mult, de a intra titular la Spurs.

Radu Drăgușin, în luptă cu Cristian Romero pentru stoper-dreapta sau în linie de trei?

Jurnaliștii englezi iau și ei în calcul această opțiune suplimentară pe care o are acum antrenorul. „Se așteaptă ca Drăgușin să concureze cu Romero și Van de Ven pentru cele două locuri, dacă Postecoglou nu trece la o defensivă în trei, cum a făcut-o spre sfârșitul meciului de pe Old Trafford, când puternicul român a intrat în joc", a comentat Talk Sport. În patru, el s-ar duela cu campionul mondial argentinian ca stoper-dreapta.

Cel mai important lucru e să aplic sistemul care să evidențieze calitățile jucătorilor mei. Îmi place 4-3-3, dar sistemul e decis și de ce ai în lot 
- Ange Postecoglou, manager Tottenham

Încă de la prima sa conferință după transferul lui Drăgușin, tehnicianul a fost întrebat dacă ar putea modifica strategia pentru a-i avea pe Romero, Van de Ven și Drăgușin simultan pe teren. Postecoglou nu a răspuns, dar a testat și această formulă, cu trei în spate:

  • Mai întâi, Drăgușin - Romero - Van de Ven, argentinianul încadrat de român (la dreapta) și de olandez (la stânga).
  • După înlocuirea lui Van de Ven, care s-a plâns de crampe musculare, linia de trei a fost Emerson Royal - Romero - Drăgușin. Așa a încheiat partida cu Manchester United (2-2).

Ange Postecoglou a apelat la sistemul cu trei stoperi la naționala Australiei. Ar fi cale deschisă pentru Radu Drăgușin

Postecoglou, 58 de ani, a rămas fidel sistemului 4-3-3 (cu variația 4-2-3-1), pe care îl modifică în faza ofensivă în 2-3-5 sau 2-3-2-3, însă australianul e versatil, a apelat de-a lungul carierei și la apărarea în trei, când era selecționerul naționalei țării sale, la Cupa Confederațiilor din 2017 și în preliminariile CM 2018.

Un 3-4-2-1 în atac, cei trei stoperi fiind ajutați și de laterali în faza defensivă pentru a forma o ariergardă de cinci. Într-un asemenea model, Drăgușin ar putea juca din primul minut la Tottenham.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.