Altele

Singura națională a României care speră la Jocurile Olimpice: „Avem biletele pe masă”

FOTO: Facebook @FederatiaRomanadePolo

Articol de Adrian Jitea  —  joi, 18 ianuarie 2024

Alexandru Matei, președintele Federației Române de Polo, speră ca naționala pregătită de Bogdan Rath să obțină biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Ar fi singurul sport de echipă care ar reprezenta România.

Naționala de polo masculin a României a încheiat pe locul 8 Campionatul European și s-a calificat la Mondialul programat între 5 și 17 februarie la Doha.

Competiția oferă 4 tichete pentru Jocurile Olimpice, iar Alexandru matei speră ca „tricolorii” să obțină unul dintre ele.

Naționala de polo visează la Jocurile Olimpice: „Acum avem biletele pe masă!”

„Obiectivul la European a fost realizat, suntem fericiţi, acum urmează pasul mai greu, participarea la Campionatul Mondial. Pentru că la European ne-am calificat la Campionatul Mondial şi ne-am păstrat intacte şansele de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris. Şi vreau să subliniez că nu mergem la Campionatul Mondial de la Doha doar pentru a face o figură frumoasă. 

Nu, noi mergem acolo să dăm absolut tot ceea ce putem pentru a ne califica. Ne dorim foarte mult să ajungem la Paris, băieţii au înţeles anvergura competiţiei de la Doha, deşi nu au mai fost de mult la un asemenea nivel. Acum avem biletele pentru Jocurile Olimpice pe masă. Nu depinde decât de noi să le luăm.

Referitor la şanse, pot spune că această calificare la Jocurile Olimpice este fezabilă. E clar că va fi foarte, foarte dificil. La Doha va fi mult mai greu decât la European, însă sunt 4 bilete pentru Paris care sunt pe masă. 

Având în vedere că mai sunt echipe care sunt deja calificate la JO, e posibil ca şi locul 8 sau chiar locul 9 la Mondial să prindă biletul pentru Paris. Jucătorii ştiu asta, trag tare la fiecare antrenament şi sper să ne întoarcem de la Doha fericiţi", a precizat Alexandru Matei, potrivit Agerpres

Alexandru Matei, în centrul imaginii

Calcule pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris

La Campionatul Mondial de la Doha participă 16 echipe. România a fost distribuită în grupa D și le va avea adversare pe Kazahstan, Italia și Ungaria.

Turneul final mondial oferă 4 bilete pentru Jocurile Olimpice. Dintre naționalele ce vin la Doha, 8 sunt deja calificate la Paris: Franța, Ungaria, Grecia, Japonia, Statele Unite ale Americii, Spania, Africa de Sud și Australia.

Dacă reprezentativele enumerate vor termina între primele 4, se va elibera un loc pentru următoarea națională din clasament. 

  • Exemplu: dacă Franța, Ungaria, Grecia, Japonia, Statele Unite ale Americii, Spania, Africa de Sud și Australia încheie pe primele 8 locuri la Campionatul Mondial, inclusiv naționala de pe locul 12 obține biletul pentru Jocurile Olimpice. 

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.