Handbal

Xavi Pascual vede și aspecte pozitive după eliminarea României de la Campionatul European: „Un punct de plecare”

Xavi Pascual Foto: Imago

Articol de Andrei Furnigă (video), Romeo Ene, Carmen Dumitru  —  joi, 18 ianuarie 2024

România a pierdut toate meciurile de la Campionatul European și a terminat pe antepenultima poziție. Jucătorii lui Xavi Pascual au avut probleme cu zborul de întoarcere și au revenit astăzi în țară.

„Tricolorii” au revenit la acest turneu final după o pauză de 28 de ani, dar nu au reușit să obțină vreun punct în fața Austriei, a Spaniei și a Croației.

Xavi Pascual, realist după parcursul României de la Campionatul European: „Aceasta este realitatea”

Selecționerul României, Xavi Pascual, vede partea plină a paharului după experiența României din Germania. Spaniolul este de părere că turneul acesta poate reprezenta un punct de plecare pentru jucători, iar tinerii din echipă au nevoie de astfel de meciuri pentru a-și îmbunătăți calitățile.

„A fost important pentru noi ca după 28 de ani să ne întoarcem la un astfel de turneu. Cred că a fost o experiență bună pentru jucătorii noștri. E prima dată pentru ei când joacă împotriva a 13.000 de spectatori și nu e ușor, dar cred că am demonstrat că avem jucători tineri care pot evolua, e un punct de plecare și se poate forma o echipă națională pentru viitor. 

E fantastic să jucăm meciuri împotriva Spaniei sau a Croației, iar noi avem jucători de 19-20 de ani, cred că a fost o șansă bună pentru ei. Aceasta este realitatea, toată lumea se gândește că se poate câștiga împotriva Austriei, dar noi nu vedem că Austria are jucători mai buni decât ai noștri, joacă în Bundesliga sau Champions League, iar asta e o problemă. 

Jucătorii noștri nu evoluează în astfel de competiții, dar eu sunt fericit cu ce am realizat, cred că se poate face mai mult. Câte meciuri la acest nivel au jucat Stanciuc, Călin Dedu sau Drăgan? Cred că avem nevoie de un plan pentru ca toată lumea să-și îmbunătățească nivelul”, a declarat Xavi Pascual, la sosirea în țară.

>

România, pe locul 22 la Campionatul European de handbal masculin

A treia participare a României la un Campionat European, prima după 28 de ani, se încheie cu înfrângeri pe linie. „Tricolorii” au încheiat turneul pe antepenultima poziție, locul 22 din 24 de naționale. Doar Bosnia și Grecia stau mai prost.

Croația a strâns 5 puncte și cel mai probabil va câștiga grupa B. Dacă Spania bate diseară Austria, croații intră cu 2 puncte în grupa principală. Dacă spaniolii se încurcă, naționala croată merge cu un singur punct mai departe.

VIDEO. Probleme pentru echipa națională de handbal masculin! Au rămas blocați pe aeroportul din Frankfurt

>

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.