Campionate

Ziarele catalane acuză dubla măsură din arbitraj: „Barcelona nu e Real Madrid”

Isco i-a marcat două goluri Barcelonei, dar catalanii s-au impus cu 4-2 / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  duminică, 21 ianuarie 2024

Cotidianul Sport, apropiat Barcelonei, susține că maniera de arbitraj a lui Gil Manzano la meciul cu Betis a fost anti-blaugrana. Și acuză că Barca e arbitrată cu alte măsuri decât rivala Real Madrid.

Barcelona a câștigat la Sevilla, 4-2 cu Betis, pe „Benito Villamarin”, însă chiar și așa există nemulțumiri. Presa catalană a acuzat arbitrajul lui Gil Manzano. Și, sub titlul „Barcelona nu e Real Madrid”, susține că echipa pregătită de Xavi Hernandez nu e fluierată „cu aceleași măsuri ca Real Madrid”.

Aluzie evidentă la evenimentele de la Real Madrid - Almeria (3-2), partidă la finalul căreia oaspeții l-au arătat cu degetul pe „centralul” Francisco Jose Hernandez: „Am fost jefuiți! S-a depășit limita!”.

Vinicius a marcat golul de 2-2 cu mâna, dar reușita i-a fost validată și după consultarea VAR. Almeria a acuzat și altă decizie, când arbitrul a anulat un gol al lui Arribas pentru un fault al lui Lopy asupra lui Bellingham, comis înainte de gol.

Catalanii acuză că primul gol al lui Isco a fost înscris după un fault clar

Jurnaliștii catalani scriu că „Barcelona, care conducea cu 2-0 în minutul 56 al meciului de pe Villamarín, a văzut cum Betis a egalat prin două goluri consecutive, reușite de Isco.

Primul, după un fault clar, care va face valuri. Betis a recuperat mingea la un fault al lui Sokratis asupra lui Pedri, care l-a secerat pe jucătorul Barcelonei.

Acțiunea, revizuită de VAR, s-a încheiat cu validarea golului de către Gil Manzano, în timp ce, pe „Bernabéu”, golul de 1-3 al Almeriei a fost anulat pentru că Bellingham a simțit mâna lui Lopy pe față și s-a aruncat la pământ. Diferență totală de criterii între arbitrul de la Betis-Barça și Francisco Jose Hernandez”..

„Din imagini n-a fost clar. Dar Gil Manzano a decis că a fost regulamentar”

Sursa citată a comentat și la al doilea gol primit de catalani. „Deși în primă instanță a anulat golul lui Isco, pentru ofsaidul lui Fekir, cert este că Frenkie de Jong a degajat mingea către mijlocașul verdiblanco.

Cu toate acestea, când Borja Iglesias a atacat balonul, nu a fost clar din imagine dacă a atins mingea înainte ca aceasta să ajungă la Isco, ceea ce l-ar fi lăsat pe fostul madrilen în ofsaid. În cele din urmă, Gil Manzano a decis că nu a existat nicio atingere a lui Borja și că golul a fost regulamentar”, și-a încheiat rechizitoriul publicația amintită.

VIDEO Barcelona Roque'nRolla » Transfer oficializat de catalani: „tigrul” de 40 de milioane a venit să-i ia locul lui Lewandowski

>

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.