Tenis

Novak Djokovic, în semifinale la Australian Open. Cu cine se va duela liderul ATP pentru un loc în ultimul act

Novak Djokovic, în timpul meciului cu Taylor Fritz / Foto: Imago Images

Articol de Emanoil Ursache  —  marţi, 23 ianuarie 2024

Novak Djokovic (36 de ani, locul 1 ATP) s-a calificat în semifinale la Australian Open pentru a 11-a oară în carieră, după o victorie în 4 seturi în fața americanului Taylor Fritz (locul 12 ATP), scor 7-6 (7-3), 4-6, 6-2, 6-3.

Tenismenul sârb, campion en-titre la Melbourne, unde s-a impus de 10 ori, a avut nevoie de 3 ore şi 48 de minute pentru a se califica în penultimul act al „Openului Vesel”.

Novak Djokovic și-a arătat din nou clasa

Ambii jucători au avut un serviciu la cel mai înalt nivel. Novak Djokovic a obținut 20 de ași, în timp ce Taylor Fritz a câștigat punctul din serviciul său, fără ca sârbul să atingă măcar mingea, de 16 ori. Djokovic a comis 3 duble greșeli, în timp ce oponentul său și-a pierdut punctul direct din propriu serviciu de două ori.

Chiar dacă duelul a fost echilibrat (mai ales în primele două seturi), Novak Djokovic i-a fost totuși superior lui Taylor Fritz. Sârbul a avut câștig de cauză pe primul serviciu (82 % față de 66 %), pe al doilea serviciu (58 % față de 48 %), pe primul retur (34 % față de 18 %) și pe al doilea retur (52 % față de 48 %). 

De asemenea, Djokovic a fost puțin mai sigur atunci când a servit prima oară, având un procentaj de reușită de 63 %, față de doar 58 % al lui Fritz.

Novak Djokovic a ajuns pentru a 48-a oară în semifinalele unui Grand Slam, iar pentru un loc în finală se va duela cu învingătorul meciului dintre italianul Jannik Sinner (locul 4 ATP) şi rusul Andrei Rublev (locul 5 ATP).

Novak Djokovic este deținătorul recordului de Grand Slam-uri câștigate, cu 24 de trofee în palmares (10 la Australian Open, 3 la Roland Garros, 7 la Wimbledon și 4 la US Open).

VIDEO Novak Djokovic, plimbare spectaculoasă cu elicopterul, distracție pe uimitoarea insulă Rottnest, plus o vizită la quokka

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.