Stranieri

Dennis Man semnează! Sunt la picioarele lui: „Cea mai frumoasă surpriză a sezonului”

Dennis Man o propulsează pe Parma spre Serie A Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 24 ianuarie 2024

Dennis Man, 25 de ani, e cel mai în formă atacant din Serie B și în continuă ascensiune. Explicația locului 1 al Parmei, care are șanse mari să revină în Serie A după trei ani. Chiar dacă „tricolorul” are oferte, clubul emilian vrea să-l răsplătească: extinderea contractului!

Dennis Man e în cel mai bun moment al carierei. În primul rând, în acest sezon joacă, nu mai e accidentat. E titular, antrenorul Parmei, Fabio Pecchia, l-a inclus în formula de start în 13 din ultimele 14 etape. Și e în continuă ascensiune.

Dennis Man: 11 goluri, 6 assisturi. Mai mult decât în precedentele două sezoane împreună

Din 23 decembrie, „tricolorul" a avut trei etape în care a și înscris, a și pasat decisiv. Are în total 9 goluri și 5 assisturi în campionat, 11 și 6 adăugând reușitele din Cupa Italiei. Mai mult decât în precedentele două stagiuni combinate (9 goluri, 4 pase).

Man, 25 de ani, e considerat cel mai în formă atacant din Serie B. Iar Parma e pe locul 1 mai ales datorită lui, la șase puncte distanță de Como, poziția secundă. Cu mari șanse de a reveni în elită după trei ani.

5milioane de euro valorează momentan Dennis Man, potrivit Transfermarkt. Departe de cota maximă (11 milioane, în 2021), dar în urcare față de vara trecută (3,2 milioane)

„Se știe că Dennis Man e urmărit de cluburi din Serie A”. Parma nu îl vinde!

Sub contract până pe 30 iunie 2025, atacantul ar putea juca mai mult la Parma. „Cruciații" vor să extindă acordul cu el. „Se știe că diferite cluburi din Serie A îl urmăresc, dar Parma nu intenționează să-l piardă. Din contră, se gândește la o prelungire a contractului", a anunțat Gazzetta dello Sport.

Prestigiosul cotidian roz e vrăjit de Man. „Te fixează, te driblează, sprintează pe aripa dreaptă, oferă un assist delicios în mijlocul careului sau finalizează el acțiunea, învingând portarul cu o splendidă «scăriță» sau cu o diagonală otrăvitoare. Dacă acesta nu e un mag... Creșterea lui Dennis Man e cea mai frumoasă surpriză a sezonului la Parma", a descris GdS o fază în stilul lui Dennis.

900de mii de euro este salariul anual al lui Dennis Man la Parma. Va depăși milionul la prelungirea contractului

Italienii, încântați: „Dennis Man a luminat scena”

Gazzetta nu s-a oprit în caracterizarea sa. „În ultima etapă, la 3-0 pe Marassi cu Sampdoria, a transformat un penalty, i-a dăruit o pasă de gol lui Mihăilă și, în general, a luminat scena".

I-a găsit și o circumstanță atenuantă pentru prima perioadă la Parma, mai puțin prolifică: „A fost cumpărat cu 13 milioane și toate reflectoarele erau pe el. Logic să simtă presiunea".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.