Liga 1

Rapidiștii boicotează derby-ul cu Dinamo! „Derby-urile lor sunt cu FC Pașcani, Bumbești Livezeni. Acolo să meargă ei cu cățelușii lor de companie”

Articol de Andrei Crăiţoiu, Valentin David (video), Carmen Dumitru  —  Wednesday, 24 January 2024

Arena Națională va găzdui sâmbătă seară o confruntare istorică în fotbalul românesc: Dinamo-Rapid. Doar că scandalul a început astăzi, când suporterii giuleșteni au aflat că rivalii le-au alocat bilete la inelul 3 al stadionului.

  • Dinamo-Rapid e programat sâmbătă, de la ora 20:00, pe Arena Națională. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1

Peste 200 de persoane erau la ora 16:00 în fața stadionului Giulești pentru a cumpăra bilete la meciul de sâmbătă seară cu Dinamo. 

Doar că înainte de deschiderea caselor și comercializarea tichetelor, suporterii au aflat că rivalii din Ștefan cel Mare le-au emis 2.800 de bilete pentru inelul 3 al stadionului.

>

A fost momentul în care liderul suporterilor rapidiști, Liviu Ungurean alias „Bocciu”, a reacționat și le-a cerut fanilor să nu cumpere niciun tichet și să boicoteze această confruntare.

Liderul galeriei Rapidului: „Dacă Dinamo ar retrograda, ne-am bucura maxim!”

„Ne-au promis 2.800 de bilete, dar cei de la Dinamo au considerat că trebuie să ne urce sus, la ultimul inel. Galeria Rapidului are tradiție, are istorie și vrem să fim respectați. La inelul 3 să meargă ei cu cățelușii lor de companie! Noi vom sta la un restaurant și vom urmări meciul fiecare cum poate”, a transmis Ungurean.

Cu Dinamo nu mai e derby de mulți ani. Derby-urile lor sunt cu FC Pașcani, Bumbești Livezeni, cu alte echipe. Ei nu sunt de categoria noastră. Dacă ar retrograda, ne-am bucura maxim!
Liviu Ungurean, lider de galerie

Mai mulți suporteri rapidiști au venit să-și cumpere bilete la meciul cu Dinamo

Întrebat dacă e vorba de o răzbunare după incidentele de la meciul tur, șeful galeriei a comentat: 

„Nu avem noi nicio vină că Jandarmeria nu i-a lăsat cu scenografie. Au primit ce au discutat cu mine, iar ei acum nu respectă. Dacă vor muta biletele la inelul 1, să ne susținem echipa decent, vom merge la meci. Dacă nu, să fie sănătoși, să joace ei cu ei!”.

Cum problemele nu s-au rezolvat, suporterii au plecat de la case fără să cumpere vreun bilet din cele 2.800 oferite Rapidului. Dacă mâine se va rezolva problema, atunci rapidiștii vor achiziționa tichetele la meci.

A venit replica lui Dinamo, după acuzațiile și ironiile peluzei Rapidului: „Ei trebuie să decidă! Eu le dau și toată peluza”

A venit poziția oficială a lui Dinamo, după acuzațiile galeriei rapidiste și tirada declanșată de Liviu Ungurean, șeful peluzei giuleștenilor. Andrei Nicolescu, administratorul special al „câinilor”, spune că decizia în privința numărului de bilete alocate oaspeților stă în mâinile peluzelor dinamoviste și nu depinde de club.

Contactat de GSP.ro, Andrei Nicolescu, numărul unu din conducerea penultimei clasate, a explicat că nu oamenii din conducerea lui Dinamo stabilesc numărul de bilete emise rapidiștilor, ci o convenție încheiată între galerii. Momentan, cei din PCH și Sud Dinamo nu și-ar fi dat acordul asupra numărului de bilete acordate rivalilor din Giulești.

„Eu n-am nicio problemă să le dau 5.000, 7.000, oricâte, dar galeriile trebuie să se înțeleagă între ele. Deocamdată, la nivel de galerie nu există un acord între SUD și PCH apropo de numărul de bilete pe care ei să le primească.

Atâta timp cât nu există acest acord, eu nu pot să mă pun împotriva suporterilor noștri. Dacă au o convenție între galerii, eu n-am nicio problemă, le dau și 7.000, adică toată peluza.”

VIDEO. Imagini cu suporterii Rapidului la casele de bilete înaintea derby-ului cu Dinamo

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.