Stranieri

Florin Niță, posibilul titular al naționalei la Euro, a gafat în al doilea meci la rând! » Erorile lui au influențat decisiv două rezultate

Florin Niță a apărat 18 meciuri la Gaziantep în această ediție de Super Lig, toate ca integralist Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Wednesday, 24 January 2024

Florin Niță, 36 de ani, portarul lui Gaziantep și principalul candidat la tricoul cu numărul 1 al naționalei la Euro 2024 dacă Horațiu Moldovan (Atletico Madrid) și Ionuț Radu (Bournemouth) nu mai apără în a doua parte a sezonului, a greșit în această seară, la 1-1 cu Konyaspor, după ce gafase și duminică, la 2-2 cu Sivasspor.

Astăzi, 24 ianuarie, Gaziantep avea un meci extrem de important în zona retrogradării. Echipa lui Marius Șumudică venea după patru jocuri la rând fără victorie (trei egaluri și 0-1 cu Fenerbahce) și era pe locul 15, cu 22 de puncte, având doar avantajul golaverajului față de Pendikspor (17), prima sub linia roșie.

Adversari, Konyaspor și Alexandru Cicâldău, poziția a 19-a în clasament, cu numai două puncte mai puțin. Duelul pentru salvare e aprins în Super Lig.

Florin Niță, singurul român titular la Gaziantep împotriva Konyei

Șumudică se confrunta cu o mulțime de probleme de lot. Max Gradel (Cote d'Ivoire) și Janio Bikel (Guineea-Bissau) la Cupa Africii, Bryan Acosta, de-abia transferat, s-a accidentat și ar putea lipsi trei luni.

Iar doi dintre cei patru români erau suspendați. Alexandru Maxim, după eliminarea de la 2-2 cu Sivasspor, Denis Drăguș, pentru al treilea cartonaș galben, tot în deplasarea de la Sivas.

Cum Deian Sorescu a fost lăsat pe bancă de Șumudică la startul partidei de miercuri, Florin Niță era singurul „tricolor" titular la Gaziantep în fața lui Cicâldău.

FOTO. Florin Niță a ezitat și a lăsat mingea să treacă prin fața lui! Adversarul a înscris cu poarta goală

Și tocmai Niță a greșit, o eroare decisivă pentru rezultatul final. În minutul 41, când Gaziantep conducea cu 1-0 (șutul lui Ogun Ozcicek a fost deviat în propria poartă de Metehan Mert, stoperul Konyei), o fază aparent banală a provocat egalarea.

Ahmet Oguz a centrat în careul mic, Niță a ieșit ezitant, fundașul central Arda Kizildag a ezitat și el, crezând că respinge portarul, care era cu fața la joc, și amândoi au lăsat mingea să treacă printre ei. 

Florin Niță a lăsat mingea să treacă prin fața lui, adversarul marcând cu poarta goală. Golul egalării la Gaziantep - Konya (1-1)

A profitat Marlos Moreno, mijlocașul columbian al oaspeților, care a înscris în poarta goală. 1-1. Scor final (putea fi 1-2 dacă bara nu s-ar fi opus golului oaspeților în prelungiri în urma unei centrări a lui Cicâldău) într-o partidă în care Sorescu a intrat pe teren în minutul 61, iar Cicâldău a fost integralist.

Florin Niță a luftat la 2-2 cu Sivas. A fost penalty în faza erorii lui

A fost a doua etapă la rând în care Niță a gafat. Duminică, la 2-2 cu Sivas, goalkeeperul a greșit, și atunci o eroare care a influențat rezultatul.

În minutul 13, la o pasă în spate a unui apărător al roș-negrilor, Niță a vrut să degajeze, dar a lovit prost balonul, l-a șters, un adversar a recuperat și din centrarea acestuia a ieșit penalty, a doua lovitură de pedeapsă a meciului, și aceea transformată. Era 2-0 pentru Sivas, s-a terminat 2-2.

Luftul lui Florin Niță la 2-2 cu Sivas. Portarul lui Gaziantep a vrut să degajeze, dar a lovit mingea greșit. Acea fază s-a terminat cu penaltyul de 2-0 al adversarilor

Și el ar putea fi principalul candidat pentru tricoul cu numărul 1 al naționalei la Euro, dacă Horațiu Moldovan (Atletico Madrid) și Ionuț Radu (Bournemouth) nu vor mai apăra în a doua parte a sezonului.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.