Tenis

S-a stabilit finala feminină de la Australian Open 2024 » Aryna Sabalenka o va întâlni pe Qinwen Zheng

Qinwen Zheng după un punct reușit FOTO Guliver/GettyImages

Articol de Roxana Fleşeru  —  joi, 25 ianuarie 2024

Qinwen Zheng (21 de ani #15 WTA) s-a calificat pentru prima oară în finala unui turneu de Mare Șlem, ea trecând joi în penultimul act de Dayana Yastresmska (23 de ani # 95 WTA) cu 6-4, 6-4. Chinezoaica se va duela, sâmbătă, pentru trofeu cu Aryna Sabalenka.

A doua semifinală de pe tabloul feminin de la Australian Open 2024 a adus față în față două jucătoare care nu mai pășiseră până acum atât de departe într-un turneu de Mare Șlem: Dayana Yastresmska (Ucraina) și Qinwen Zheng (China).

Qinwen Zheng a revenit în primul set

Jucătoarea din Ucraina, care a venit din calificări, a pornit mai bine în meci, reușind să facă break și să conducă pentru câteva minute cu 2-0.  

Zheng a revenit rapid și a reușit să absoarbă mai bine forța din jocul adversarei, să treacă peste emoțiile unui astfel de meci cu o miză atât de mare. A egalat la 2 și în game-ul al șaptelea a făcut un nou break.

La 4-3 în favoarea jucătoarei din China, Yastremska a mers la vestiare pentru a primi îngrijiri medicale după ce în timpul unui punct a simțit unele dureri în zona abdominală. 

O pauză care a scos-o un pic din ritm pe Qinwen, care a fost nevoită să salveze câteva mingi de break. Până la urmă, Zheng s-a impus cu 6-4. 

Qinwen Zheng, pe urmele lui Na Li

Setul al doilea a fost echilibrat, cu Dayana reușind pe alocuri lovituri direct câștigătoare în momente importante, mai ales atunci când în game-ul al patrulea a reușit rebreak-ul.

 Zheng însă a fost jucătoarea mai constantă în joc. Ea s-a impus după o oră și patruzeci și două de minute de joc cu 6-4, 6-4.

Qinwen Zheng este a doua jucătoare din China, care ajunge în finală la Australian Open după Na Li în 2011, 2013 și 2014.

Qinwen Zheng și Na Li

 În ultimul act, ea o va întâlni, sâmbătă, pe Aryna Sabalenka. În trecut există o singură confruntare directă între cele două, în 2023, la US Open, în sferturi de finală, unde belarusa s-a impus cu 6-1, 6-4.

Rezumatul partidei Zheng-Yastremska

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.