Campionate

Guardiola a făcut primul transfer al iernii » A semnat până în 2028 cu Manchester City

Pep Guardiola/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  Thursday, 25 January 2024

Manchester City a anunțat transferul lui Claudio Echeverri (18 ani), un mijlocaș ofensiv de la River Plate.

Cel poreclit „micul diavol” a semnat până în 2028 cu City, însă va rămâne la River până în decembrie 2024. Va ajuns sub comanda lui Guardiola peste un an.

Manchester City a anunțat transferul lui Claudio Echeverri

City a plătit 14,5 milioane de euro pentru Echeverri, plus alte 9 care pot ajunge la argentinieni sub formă de bonusuri. El va fi împrumutat în 2024 la echipa condusă de Demichelis, potrivit specialistului în mercato Fabrizio Romano.

„Echeverri, care a împlinit 18 ani abia pe 2 ianuarie, a jucat deja șase meciuri pentru giganții din Buenos Aires. Fostul apărător al lui City, Martin Demichelis, care este manager la El Monumental, i-a oferit debutul în iunie 2023, când a oferit o pasă de gol în victoria cu 3-1 în fața lui Instituto Cordoba. 

Apoi a fost căpitanul Argentinei la Cupa Mondială Under-17 în noiembrie și decembrie și a marcat un hat-trick în victoria cu 3-0 în sferturile de finală împotriva Braziliei. Cu toate acestea, Argentina a fost eliminată la penalty-uri în semifinale de Germania, dar Echeverri a luat mingea de bronz ca al treilea golgheter al turneului. 

În total, a jucat 23 de meciuri pentru naționala sub 17 ani a Argentinei, marcând de 13 ori, și s-a antrenat și cu echipa națională de seniori. 

Echeverri calcă pe urmele câștigătorului Cupei Mondiale din Qatar, Julian Alvarez, care s-a mutat la City de la River în 2022 și devine ultimul dintr-o lungă serie de argentinieni care se alătură clubului”, a comunicat Manchester City pe site-ul clubului.

Claudio Echeverri/ foto: mancity.com

Manchester City a scăpat de Kalvin Phillips

Kalvin Phillips, adus în urmă cu un an și jumătate de la Leeds, pentru 49 de milioane de euro, a fost împrumutat de Manchester City la West Ham United, până în vară.

Mijlocașul englez are doar 10 meciuri în toate competițiile în acest sezon. El nu s-a impus niciodată la City, iar în vară poate fi cumpărat definitiv de West Ham, anunță Fabrizio Romano.

VIDEO. Toate informațiile înainte de Tottenham Hotspur - Manchester City » Duel tare în FA Cup

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.