Handbal

Scandal cât casa, după golul care a dus Franța în finala CE de handbal masculin: „E neregulamentar! Ar fi trebuit să revadă faza” + Plângere oficială, urmează decizia EHF

+11 Foto
Franța a învins Suedia, scor 34-30, după reprizele de prelungire, și s-a calificat în finala Campionatului European de handbal masculin. Golul marcat Elohim Prandi în ultima secundă a timpului regulamentar este aprig contestat de nordici!

Articol de Adrian Jitea  —  vineri, 26 ianuarie 2024

Franța a învins Suedia, scor 34-30, după reprizele de prelungire, și s-a calificat în finala Campionatului European de handbal masculin. Golul marcat de Elohim Prandi în ultima secundă a timpului regulamentar este aprig contestat de nordici!

  • Franța - Danemarca, finala Campionatului European de handbal masculin, este programată duminică, de la ora 18:45 
  • Finala mică, Suedia - Germania, se joacă tot duminică, de la ora 16:00.

UPDATE 22:50 / Federația Europeană analizează plângerea Suediei

Federația Europeană de handbal a emis un comunicat pe site-ul oficial. Acțiunea incriminată de suedezi este analizată. 

„Federația Europeană de handbal confirmă faptul că Federația din Suedia a depus o reclamație oficială în urma semifinalei cu Franța, de la Euro 2024 de handbal masculin. Plângerea este analizată în aceste momente. Rezultatul urmează să fie anunțat”, se arată în comunicatul EHF. 

Suedia a revenit fantastic în repriza secundă a semifinalei cu Franța. Conducea 27-26 în ultima secundă. Franța a obținut o lovitură liberă din zona interului dreapta. Elohim Prandi și-a asumat executarea. 

Avea în față tot zidul și un Palicka în zi de grație. Nicio pasă! Din cădere, a evitat blocajul și a trimis direct în vinclu! Arbitrii au validat reușita, meciul a mers în prelungiri, iar Franța a defilat. 

VIDEO. Suedezii contestă golul marcat de Prandi în ultima secundă 

Nordicii acuză că Prandi nu a respectat regulamentul în momentul aruncării decisive. Ar fi ridicat nepermis piciorul în momentul elanului.

„Reușita nu trebuia validată! E nedrept. Am fost scoși din competiție”, s-a plâns Glenn Solberg, antrenorul secund al naționalei suedeze.

Claus Moller Jakobsen, expertul televiziunii daneze TV 2, are aceeași părere: „E un scandal imens! Sunt furios, nici nu vreau să mă gândesc ce simt suedezii”.

Situația a fost explicată și de Ole Erevik, expertul postului Viaplay: „E un gol neregulamentar. Nu are voie să facă asta. Regulile trebuie respectate! E o eroare imensă de judecată. Arbitrii aveau dreptul să revadă acțiunea la sistemul VAR. Erau obligați să meargă! Nu poți greși într-un astfel de moment al turneului”.

Ce prevede regulamentul Federației Internaționale de handbal: 

VIDEO. Ei au impresionat la Campionatul European de handbal masculin! Momente de excepție pe parchetul din Germania

Citește și alte știri de la Campionatul European de handbal masculin: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.