Liga 1

Oltenilor nu le-a venit să creadă că n-au primit penalty » Decizie controversată în Farul - FCU Craiova + verdictul specialistului: „Fault clar și penalty!”

+5 Foto
FCU Craiova a cerut penalty în minutul 76 al meciului cu Farul, la scorul de 1-0 pentru constănțeni. Damien Dussaut, apărătorul gazdelor, a pus talpa pe piciorul lui Gabriel Compagnucci.

Articol de Adrian Jitea  —  vineri, 26 ianuarie 2024

FCU Craiova a cerut penalty în minutul 76 al meciului cu Farul, la scorul de 1-0 pentru constănțeni. Damien Dussaut, apărătorul gazdelor, a pus talpa pe piciorul lui Gabriel Compagnucci.

În minutul 76, Bauza a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, lateral dreapta. Compagnucci a urmărit mingea și a reușit să o împingă cu vârful piciorul drept. Dussaut a ajuns cu o fracțiune de secundă mai târziu și l-a lovit cu talpa.

FOTO. FCU Craiova a cerut penalty în meciul cu Farul

„Centralul” Andrei Moroiță nu a dictat lovitură de la 11 metri. Cu fundașul Compagnucci căzut în careu, oltenii au trimis balonul în afara terenului și au cerut o analiză din camera VAR.

Iulian Călin și Valentin Avram, responsabili cu arbitrajul video astăzi, au revăzut acțiunea și au confirmat decizia inițială, spre nemulțumirea staff-ului lui FCU Craiova.

Și Adrian Mititelu, finanțatorul grupării oltene, a privit consternat momentul. 

Constantin Zotta, expertul Orange Sport în arbitrajul, consideră că FCU Craiova ar fi trebuit să primească penalty: „Vedem cum ambii jucători încearcă să joace mingea. Jucătorul atacant ajunge primul, lovește mingea, iar fundașul vine cu piciorul întârziat și lovește adversarul cu talpa. E o lovitură liberă evidentă. Fiind în suprafața de pedeapsă, e penalty evident. E chiar clar! Nu știu ce aș putea spune mai mult”.

FCU Craiova s-a plâns și runda trecută de arbitraj

FCU Craiova s-a plâns de arbitraj și la capătul eșecului cu Rapid, scor 3-4, de runda trecută: 

Faulturi neacordate pentru noi, o disperare să îi aducă peste noi ce nu am văzut. E o decizie incorectă la penalty. A apropiat corpul de mână. A fost o lovitură liberă înainte, mă mir că nu s-a dus cu mingea până în careu. E greu aici, e presiune. Am văzut clar, auturi clare care s-au dat pentru ei.

E ușor să le vezi. Nu am mai ținut de minge, s-a creat o panică, cu presiunea publicului, a arbitrului. Ne-a destabilizat asta, aveam meciul în mână. Când vezi astfel de lucruri, parcă e și greu să fii supărat. Vorbesc strict de acest meci, de la 1-0 pentru noi le-a dat faulturi foarte usor. Nu au fost, nu că le-au dat ușor. De la 3-1 ne-au dat două goluri

- Vlad Achim, mijlocaș FCU Craiova

VIDEO. Gigi Becali a făcut calcule pentru play-off: „Poate doar Hagi ține cu noi”

>

Citește și alte știri din Superligă: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.