Campionate

În ziua în care VAR a comis-o iar în Superliga, au câștigat apelul la Comisii și au obținut rejucarea meciului! Precedentul la care vor apela toate formațiile

Anderlecht - Genk se va rejuca, foto: twitter EuroFoot

Articol de Romeo Ene  —  sâmbătă, 27 ianuarie 2024

Partida dintre Anderlecht - Genk, din prima ligă a Belgiei, a avut loc pe 23 decembrie 2023 și s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 2-1, Meciul se va rejuca din cauza unei mari erori a arbitrilor VAR, după cum a decis Comisia de Disciplină a Federației belgiene de fotbal. Este o premieră în fotbalul european. 

Decizia a venit chiar în seara în care Superliga a avut parte de o nouă gafă uriașă de arbitraj la meciul Farul - FC U Craiova, din etapa #23. Oltenii au solicitat o lovitură de la 11 metri în minutul 76, după o fază în care Damien Dussaut (29 de ani), apărătorul constănțenilor, l-a faultat pe Gabriel Compagnucci (32 de ani), jucătorul de la FC U Craiova.

„Centralul” Moroiță nu a văzut faultul și nici arbitrul VAR, Iulian Călin, nu i-a transmis să revadă faza în urma analizei video. După joc, verdictul specialiștilor a fost clar: penalty pentru olteni și al doilea cartonaș galben pentru Dussaut. 

Premieră în Europa: Anderlecht - Genk se va rejuca în urma unei grave erori din camera VAR!

În meciul disputat pe 23 decembrie 2023 din campionatul Belgiei, Genk a ratat un penalty în minutul 23. Bryan Heynen (26 de ani), jucătorul lui Genk, l-a luat la țintă pe portarul lui Anderlecht, Kasper Schmeichel (37 de ani).

Mingea a ajuns la Yira Sor (23 de ani), iar atacantul lui Genk a înscris. VAR a intervenit și a anulat golul pentru că jucătorul lui Genk a pătruns mai repede în careu decât prevede regulamentul, însă nu a fost singurul.

Imaginile obținute demonstrează faptul că și un jucător de la Anderlecht a intrat în careu, iar regulamentul menționează în aceste cazuri faptul că penalty-ul trebuie să fie executat din nou. Totuși, în acest caz, arbitrul a dictat doar lovitură liberă pentru Anderlecht.

Genk a pierdut meciul în cele din urmă și a făcut apel la Federația belgiană de fotbal și la Tribunalul belgian de arbitraj pentru sport (CBAS). Comisia de disciplină i-a dat dreptate clubului afectat de decizia arbitrului, iar meciul se va rejuca.

Decizia ar putea crea un precedent pentru restul echipelor din Belgia și întreaga lume. Acestea s-ar putea adresa comisiilor atunci când sunt dezavantajate din cauza greșelilor de arbitraj, iar partidele se vor rejuca.

VIDEO. Rezumatul meciului Anderlecht - Genk: faza incriminată, la 01:20

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.