Liga 1

N-a contat absența galeriei rivale! Scandări rasiste pe Arena Națională, la Dinamo - Rapid + principalul inamic al „câinilor”

+98 Foto
Dinamo - Rapid, etapa 23 din Superliga (foto: Andrei Petrescu/GSP)

Articol de Andrei Petrescu, Andrei Furnigă (video)  —  sâmbătă, 27 ianuarie 2024

Debutul derby-ului Dinamo - Rapid, de pe Arena Națională, a fost marcat de scandările rasiste ale galeriei gazdelor. 

Dinamoviștii au dominat fondul sonor al derby-ului de pe Arena Națională, lucru firesc ținând cont că rivalii de la Rapid au ales să urmărească meciul de acasă, din Giulești. 

Scandări rasiste la Dinamo - Rapid

Debutul partidei a adus un moment neplăcut, dar devenit obișnuință pe stadioanele din România. Suporterii „câinilor”, împărțiți în mai multe facțiuni, au făcut front comun într-o inițiativă reprobabilă. Au apelat la scandări rasiste: „La țigani, m*** la țigani”.

Dinamoviștii au afișat și un mesaj jignitor: „Ciori spurcate, vorbiți de mentalitate? Greva foamei și sala Dinamo de mult uitate”.

Dinamo - Rapid, etapa 23 din Superliga (foto: Andrei Furnigă/GSP)

Ultrașii dinamoviști au continuat „războiul” cu adversarii. Principalul vizat, cel mai înjurat dintre rapidiști, a fost căpitanul Cristian Săpunaru. 

În minutul 20, Peluza Sud a lui Dinamo a afișat mesajul „Ultras nu e despre a câștiga cele trei puncte, ci despre a nu-ți pierde demnitatea”, apoi a părăsit stadionul. E un gest de solidaritate cu rivalii de la Rapid. Peluza Sud Dinamo și Peluza Cătălin Hîldan sunt în conflict. 

FOTO: Andrei Furnigă (GSP.ro)

Ce s-a întâmplat în peluza Rapidului de pe Arena Națională

Chiar dacă liderii galeriei rapidiste au anunțat boicotul pentru derby, 40 de suporteri giuleșteni și-au cumpărat bilete și au apărut în sectorul rezervat oaspeților pe Arena Națională.

Erau simpli cetățeni, departe de orice acțiune ultra. Aceștia și-au ocupat locurile pe scaune și au urmărit în liniște partida. Rapidiștii și-au organizat propria sărbătoare, acasă, în Giulești.

Galeria a adus tot „arsenalul”, tobe, steaguri, și s-a strâns în număr mare. La ora startului partidei, peluza arenei din Giulești era plină, peste 2.000 de persoane.

VIDEO. Daniel Pancu, înaintea derby-ului Dinamo vs. Rapid: „Este trist, suporterii ar trebui să se respecte între ei”

>

Citește și alte știri despre Dinamo - Rapid: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.