Campionate

Xavi și-a anunțat plecarea de la Barcelona: „Nu voi mai continua. Clubul are nevoie de o schimbare”

Xavi Hernandez (43 de ani) a vorbit despre o posibilă plecare de la Barcelona. foto: Imago Images

Articol de Adrian Jitea  —  Saturday, 27 January 2024

Xavi Hernandez (44 de ani) nu va mai continua pe banca de la FC Barcelona începând cu 30 iunie. 

Xavi a făcut anunțul imediat după eșecul suferit de Barcelona contra lui Villarreal, scor 3-5: „Vreau să vă anunț că nu voi mai continua ca antrenor al Barcelonei și după data de 30 iunie. Clubul are nevoie de o schimbare”.

Xavi și-a anunțat plecarea de la Barcelona

Eșecul cu Villarreal, unul în care defensiva catalană a arătat îngrozitor, a compromis în mare măsură șansele la titlu. Barcelona este la 10 puncte în spatele liderului Real Madrid.

Starea de nervozitate a lui Xavi a putut fi observată și pe durata meciului cu Villarreal. După o decizie controversată luată de VAR, antrenorul s-a îndreptat către camerele TV și a strigat: „O rușine! E o rușine!”.

Xavi, tot mai contestat în Spania, a luat o decizie radicală. Speră ca plecarea lui să readucă echipa pe linia câștigătoare.

În urmă cu 3 zile, catalanii au părăsit și Cupa Regelui Spaniei, eliminați de Athletic Bilbao. Singurul obiectiv rămas în actuala stagiune este Liga Campionilor.

Xavi, conferință-șoc! Și-a anunțat plecarea: „Am gândit ca un suporter”

Xavi a explicat situația într-o conferință de presă-maraton. Cu mult tact, a răspuns tuturor întrebărilor puse de jurnaliști: 

Am luat decizia în urmă cu câteva zile. Cred că e momentul oportun. Ca suporter al clubului, asta simt. Am gândit ca un suporter! Cred că e o decizie de bun-simț. Am pus clubul deasupra mea. Sper ca asta să detensioneze situația. Eu mă simt responsabil pentru tot. Am făcut o treabă bună până acum, dar se termină la 30 iunie. 

Îi mulțumesc domnului președinte pentru încrederea acordată. Este cel mai bun, trebuie să îi acordăm încredere. Ne-am întâlnit, am avut o discuție firească. E timpul pentru o schimbare!

M-am gândit la toți cei din club. Nimeni nu merită să fie în situația asta. M-am gândit la soția mea, la fratele meu, la staff. Nu vreau să fiu o problemă pentru Barcelona. E ultimul lucru pe care mi l-aș dori! Soluția este să mă opresc
- Xavi Hernandez

Xavi încă nu a discutat cu elevii lui despre demisie: „Încă nu le-am spus jucătorilor. Mâine voi discuta cu ei. Astăzi i-am văzut triști. Nu merită să treacă prin așa ceva. E multă calitate umană în vestiar”. 

Antrenorul catalan transmite că nimic nu-l va face să se răzgândească: „Încă trebuie să luptăm în La Liga. Sper să câștigăm și Liga Campionilor. Dar nici asta nu mă va face să mă răzgândesc”. 

Clasamentul din La Liga: Barcelona, departe de titlu

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.