Nationala

Ion Țiriac va merge la Euro să-i susțină pe „tricolori”: „O să mă coste de o să mă ia dracu'!” + Cum vede transferurile lui Drăgușin și Moldovan

Ion Țiriac (84 de ani) ocupă locul 1487 în topul miliardarilor planetei, actualizat zilnic de Forbes. Omul de afaceri român are o avere de 2 miliarde de dolari.

Articol de Andrei Petrescu, Valentin David (video)  —  duminică, 28 ianuarie 2024

Ion Țiriac (84 de ani) a vorbit despre naționala de fotbal a României în perspectiva Campionatului European din Germania și a comentat transferurile lui Radu Drăgușin (21) și Horațiu Moldovan (25) la Tottenham, respectiv Atletico Madrid. 

Miliardarul român a dezvăluit că va merge în vară în Germania pentru a-i susține pe „tricolori” și că visul său e ca România să câștige EURO. 

De asemenea, fostul mare tenismen a lăudat și transferurile lui Radu Drăgușin și Horațiu Moldovan și este de părere că dacă mai multă lume ar urma exemplul academiei lui Gică Hagi, atunci România ar putea vinde mult mai mulți jucători în țările importante. 

VIDEO Ion Țiriac: „Eu nu-mi doresc să iasă din grupe, doresc să câștige EURO”

>

„Voi sunteți ăia care pun benzină pe foc fără niciun fel de rațiune. Stați liniștiți, ne-am calificat la Campionatul European, felicitările mele! Sunt bucuros, chiar dacă o să mă coste de o să mă ia dracu', că la fiecare meci trebuie să mă duc dimineața și să mă întorc seara. Dar ați înnebunit cu eroii secolului.

O performanță bună, dar de aici până la a câștiga Campionatul European sau Mondial e drum lung. Eu nu-mi doresc să iasă din grupe, doresc să-l câștige, dar să stăm cu picioarele pe pământ. După ce vor pierde două meciuri sunt diavolii negri. Că avem doi jucători care au plecat undeva în Europa e foarte bine, bravo! (n.r - Radu Drăguşin şi Horaţiu Moldovan). 

Dacă erau 50 de academii ca ale lui Gică Hagi, aveam 20 de jucători care plecau în Europa. Uită-te la Croația, uită-te împrejurul tău. Nu ne comparăm cu Germania, cu Franța sau Anglia. Dar dacă nu mă compar nici cu Croația sau Serbia, nu am cu cine să mă compar”, a declarat Ion Țiriac. 

Uite că la tenis sârbii sunt la 100 de ani-lumină de noi, la Croația am văzut ce se întâmplă la fotbal. Sunt performanţe bune, de acceptat, dar nu sunt eroii secolului. Să sperăm că vindem încă unul, că parcă vindem la aprozar legume, cu o sută de milioane. Trebuie să confirme totuşi.

- Ion Țiriac

Citește și alte știri despre Ion Țiriac: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.