Campionate

Liverpool i-a ales înlocuitorul lui Jurgen Klopp » Toate semnele duc către el!

Jurgen Klopp și Mohamed Salah / Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  duminică, 28 ianuarie 2024

Xabi Alonso, 42 de ani, va fi probabil următorul manager al lui Liverpool din vara lui 2024. Spaniolul are contract cu Bayer Leverkusen până pe 30 iunie 2026, dar și o clauză potrivit căreia poate pleca la o ofertă de la unul dintre cluburile sale ca jucător. Și Liverpool îl vrea!

Jurgen Klopp a șocat lumea fotbalului cu hotărârea sa de a părăsi Liverpool și de a lua cel puțin un an de pauză după aproape un deceniu pe Anfield Road. Dar conducătorii The Reds nu au aflat acum această decizie. 

O știu din noiembrie, așa cum a spus antrenorul german în dezvăluirea sa. Și, de atunci, spre sfârșitul toamnei, "cormoranii" au pornit căutarea noului manager.

Xabi Alonso cunoaște Liverpool și a demarat excelent în cariera de antrenor

Toate semnele acestei căutări duc spre un singur om: Xabi Alonso. Fost mare jucător, campion mondial și dublu campion european cu Spania, cinci ani la Liverpool (2004-2009) cu patru trofee, inclusiv Liga Campionilor după finala istorică de la Istanbul 2005, 0-3, 3-3 în 90 de minute (a înscris și Xabi) și 3-2 la penaltyuri cu Milan, cunoaște foarte bine clubul.

Ce e la fel de important în analiza candidaturilor pentru înlocuirea lui Klopp, bascul a demarat excelent cariera de antrenor la Leverkusen. În vârstă de 42 de ani, conduce Bundesliga, ținând-o în spate pe Bayern, care a cucerit 11 titluri la rând.

În 19 etape, Bayer nu a pierdut nici măcar o dată. Performanța lui Xabi e unică în acest sezon în principalele cinci campionate europene! Are 15 succese și 4 egaluri.

„Acum mă gândesc la Leverkusen”. Dar Xabi Alonso nu a negat că va reveni la Liverpool în vară

Întrebat de ocazia de a deveni urmașul lui Klopp, Alonso nu a confirmat nimic. Dar nici nu a negat că în vară va reveni la Liverpool.

„Speculații sunt normale acum. Totuși, atenția mea se concentrează pe Bayer Leverkusen. Am o mare motivație de a reuși aici. Sunt foarte mulțumit la club, foarte fericit. Nu mă gândesc la ce va fi în luna mai", a declarat ibericul.

Acesta a accentuat: „Mă gândesc la prezent. Unde sunt acum. E locul potrivit, e un loc grozav. Asta e tot ce pot spune. Nu știu ce va fi în viitor și nici nu mă interesează în acest moment".

Clauza care-i permite lui Xabi Alonso să o preia pe Liverpool din sezonul viitor

În ciuda reacției oficiale a spaniolului, Liverpool ar fi aproape de a-l convinge pe Xabi Alonso să preia echipa, susține site-ul Football Insider. Mai ales că despărțirea sa de Leverkusen nu ar fi o problemă.

Xabi Alonso, la ultimul meci al lui Bayer Leverkusen, sâmbătă, 0-0 cu Borussia Monchengladbach Foto: Imago

Alonso are o clauză în contract (expiră în 2026) potrivit căreia el poate părăsi Bayer în cazul unei oferte de la unul dintre fostele sale cluburi: Liverpool, Real Madrid sau Bayern Munchen. Iar propunerea de la Liverpool există.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.