Liga 1

Dinamo a scăpat de umilință » Ce s-a întâmplat după Hermannstadt - Botoșani

Dinamo - Rapid, etapa 23 din Superliga (foto: Andrei Petrescu/GSP)

Articol de Adrian Duţă  —  Sunday, 28 January 2024

Dinamo a scăpat de umilința de a termina etapa #23 din Superliga pe ultimul loc în clasament. Hermannstadt i-a ajutat pe „câini” cu victoria împotriva lui Botoșani, scor 2-0.

FC Botoșani a rămas cu 15 puncte, cu unul sub Dinamo, care ocupă locul 15 în Liga 1. Moldovenii sunt în continuare pe poziția 16. Dacă ar fi obținut minim un punct cu Hermannstadt, Botoșani ar fi trecut peste Dinamo grație golaverajului superior.

Dinamo are -20, Botoșani la fel, dar, dacă remizau la Sibiu, moldovenii ar fi avut -18. Cu o victorie ar fi trecut peste Dinamo datorită numărului de puncte, 18, față de cele 16 ale lui Dinamo.

Dinamo a pierdut cu Rapid în această etapă, scor 1-2, pe Arena Națională. „Câinii” au cel mai prost atac din Superliga, cu 14 goluri marcate. Botoșani are un ataca mai bun, 21 de goluri înscrise, dar o apărare mai modestă, cu 41 de goluri primite. Dinamo a încasat 34.

Hermannstadt a câștigat cu Botoșani, Balaure a făcut „dubla”

În minutul 10, Butean i-a centrat în careu lui Murgia, care i-a trimis mingea mai departe lui Balaure. Atacantul a evitat un adversar și a șutat pe jos în poarta lui Dican. În minutul 21 Paraschiv a avut șansa de a dubla avantajul gazdelor, dar a reluat balonul puțin pe lângă poarta lui Dican. 

În minutul 49 Paraschiv s-a infiltrat în careul botoșănenilor și a șutat pe jos spre poartă, însă Dican a reușit să respingă mingea, dar Balaure a fost pe fază și a trimis mingea în poartă din câțiva metri. În minutul 65 FC Botoșani a avut șansa de a reduce din diferență, dar șutul lui Adams a fost reținut de Căbuz fără probleme. 

Balaure a avut șansa hattrick-ului, dar șutul său din voleu a fost respins de către Dican. Mingea a ajuns la Fonseca, dar șutul acestuia a trecut mult peste poartă.

Clasamentul din Superliga

VIDEO. DINAMO - RAPID 1-2 » Kopic, dezamăgit după eșecul din derby: „Nu vreau să vorbesc despre ghinion. Am arătat că putem juca fotbal”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.