Campionate

Marie-Louise Eta a scris istorie în Bundesliga după ce a devenit prima femeie antrenor din istoria competiției

Marie-Louise Eta

Articol de Alexandru Stanciu  —  luni, 29 ianuarie 2024

Marie-Louise Eta (32 de ani) a scris istorie în Bundesliga după ce a devenit prima femeie care a condus o echipă ca antrenor principal în prima divizie a Germaniei.

Marie-Louise Eta i-a luat locul pe banca lui Union Berlin lui Nenad Bjelica, după ce acesta a fost suspendat pentru că i-a înfipt mâna în figură lui Leroy Sane în meciul cu Bayern Munchen.

+14 Foto
Sursă foto: Instagram @marielouiseta

VIDEO. Marie-Louise Eta a debutat cu victorie pe banca lui Union Berlin

>

Marie-Louise Eta a debutat cu victorie pe banca lui Union Berlin, după 1-0 acasă contra lui Darmstadt. Benedict Hollerbach a adus victoria gazdelor cu golul marcat în minutul 62.

Union Berlin a terminat sezonul trecut pe locul 4 în Bundesliga și s-a calificat în premieră în grupele Champions League, dar obiectivul echipei în acest sezon este salvarea de la retrogradare.

Union Berlin a adunat doar 17 puncte în 18 etape și se află pe locul 15, fix deasupra „liniei roșii” a clasamentului. În Champions League, germanii au făcut parte din Grupa C, alături de Real Madrid, Napoli și Braga. Union Berlin a adunat doar două puncte și a fost eliminată complet din competițiile europene în acest sezon.

Union Berlin a luat o decizie istorică numind-o pe Marie-Louise Eta ca antrenor secund

Marie-Louise Eta este prima femeie care ocupă postul de antrenor secund din istoria primei ligi germane de fotbal, odată cu numirea sa la Union Berlin. Marie-Louise Eta este o fostă jucătoare profesionistă şi câştigătoare a Ligii Campionilor alături de Werder Bremen și a Campionatului Mondial U20 în 2010 alături de naționala Germaniei.

După retragerea sa din 2018, Marie-Louise Eta a antrenat echipe de tineret, inclusiv echipa Under 19 a lui Union Berlin, care a angajat-o la începutul lui 2023, dar a mai condus și echipele U15, U17 și U19 ale Germaniei.

Vezi și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.