La începutul lunii decembrie 2023, UEFA scotea la vânzare a doua tranșă de bilete pentru faza grupelor de la Euro 2024, 1.000.000 de tichete destinate fanilor celor 21 de naționale deja calificate la turneul final. Prima „felie", de 1,2 milioane bilete, fusese oferită publicului încă din octombrie.
Cei interesați trebuiau să-și facă cont pe aplicația UEFA MOBILE Tickets, unde fiecare persoană putea solicita numai câte maximum 4 bilete la un meci. Dar fără să mai poată aplica și pentru un alt joc în aceeași zi. Recent a avut loc tragerea la sorți, iar cei care au fost aleși prin loteria organizată de forul continental mai au timp doar până pe 31 ianuarie să le achite.
Totul se va face pe aceeași platformă, iar biletele, care vor fi doar în format electronic, urmează să apară cu numai 2-3 zile înaintea fiecărei partide.
Înscrierea de pe același IP ar putea aprinde „beculețe” la UEFA
Dacă un posesor de tichete nu va achita contravaloarea acestora până pe 31 ianuarie, biletele vor fi pierdute și repuse în vânzare la următoarea tranșă. Care va fi scoasă la vânzare după barajele din martie, în urma cărora se vor stabili ultimele 3 participante la Euro 2024.
Interesul suporterilor români a fost și este imens, după ce naționala s-a calificat la un turneu european pentru prima dată după o pauză de 8 ani.
Dezamăgirea a atins cote maxime în rândul celor care nici la această a doua tranșă nu s-au numărat printre câștigători. Surse federale susțin că mulți au încercat, pentru a fi siguri că vor prinde tichete, să se înregistreze cu mai multe adrese de mail, dar de pe aceeași adresă IP, „ceea ce ar fi putut aprinde un beculeț la UEFA. Și poate acele adrese au stârnit suspiciuni”.
Vânzarea tichetelor către terți, numai prin platforma UEFA
Biletele pot fi vândute de posesori, dar cei care le-ar cumpăra trebuie să-și facă și ei cont pe platforma UEFA. Acolo le vor primi de la cei care le dețin inițial și apoi să achite contravaloarea acestora. Dar acest schimb s-ar putea face numai după apariția biletelor în contul fiecărui câștigător, cu doar 2-3 zile înainte de meci.
Ceea ce limitează destul de mult numărul unor terți doritori, pentru că, de exemplu, prețul biletelor de avion spre Germania sau Austria, pe perioada Euro, a început deja să crească foarte mult.
Forul continental și-a luat, astfel, măsuri să se evite specula. Este însă exclus ca fenomenul să nu apară, așa cum s-a întâmplat la toate turneele finale. Cu tot acest algoritm controlat, s-a întâmplat mereu ca stadioanele care găzduiesc partide din grupe, prima fază a competițiilor, să nu fie sold out și să rămână și foarte multe bilete nevândute.
30de euro este prețul minim și 600 euro cel maxim la partidele din faza grupelor de la Euro 2024
{{text}}