Altele

Prima reacție de la Moscova, după suspendarea Kamilei Valieva: „A fost declarat război sportului rusesc”

+22 Foto
Kamila Valieva

Articol de David Marinescu  —  Tuesday, 30 January 2024

Comitetul Olimpic Rus (ROC) a denunţat „războiul" pe care, în opinia sa, forurile internaţionale îl duc împotriva sportului rusesc, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis suspendarea patinatoare Kamila Valieva pentru patru ani.

„De fapt, a fost declarat război sportului rusesc şi, după cum putem vedea, sunt folosite toate mijloacele", a denunţat comitetul, apreciind că sancţiunea impusă Kamilei Valieva este "extrem de severă".Patinatoarea rusă în vârstă de 17 ani, depistată pozitiv cu o substanţă interzisă la Jocurile Olimpice de la Beijing în 2002, a fost suspendată patru ani, cu efect de la 25 decembrie 2021.

+22 Foto
Kamila Valieva

Rușii, după suspendarea Kamilei Valieva: „TAS nu e obiectiv și imparțial”

„Decizia TAS este negativă, dar este de mult timp imposibil să ne bazăm pe obiectivitatea şi imparţialitatea acestui organism internaţional", a continuat Comitetul Olimpic Rus.

Forul rus a adăugat că va "urmări îndeaproape paşii şi deciziile ulterioare ale organizaţiilor sportive internaţionale şi, dacă va fi necesar, va lua măsurile adecvate pentru a proteja din punct de vedere juridic interesele Rusiei".

Descalificarea Kamilei Valieva de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, decizie dictată după ce rusoaica de 17 ani a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă, a transformat echipa Statelor Unite ale Americii în campioană olimpică la proba de patinaj artistic pe echipe.

Totodată, Valieva a pierdut toate rezultatele, premiile și medaliile obținute din acea zi până în momentul suspendării, fiind descalificată inclusiv de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, competiție în cadrul căreia Rusia a obținut medalia de aur la proba de patinaj artistic pe echipe.

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.