Tenis

Cum va arăta complexul sportiv Țiriac City » Primele imagini: omul de afaceri investește peste 100 de milioane de euro

Articol de Romeo Ene  —  Tuesday, 30 January 2024

Ion Țiriac (84 de ani) vrea să facă în Otopeni o academie de tenis, o sală de sport, un stadion de tenis, un bazin de înot și o sală pentru gimnastică. Întregul complex se va numi Țiriac City.

Omul de afaceri vrea să investească 100-150 de milioane de euro în campusul din Otopeni, acolo unde a construit deja un patinoar, scrie economica.net. Campusul va beneficia de o piscină olimpică ce va purta numele Cameliei Potec, o sală de gimnastică ce va purta numele Nadiei Comăneci plus o academie de tenis, cu 30 de terenuri, un hotel și o sală polivalentă.

GALERIE FOTO. Primele imagini cu mega-proiectul lui Țiriac din Otopeni

+12 Foto
Sursa foto: West Group Architecture

Acest complex va beneficia și de clădiri rezidențiale, iar suprafața totală pentru care s-au solicitat autorizații este de aproximativ 500.000 de metri pătrați, conform sursei citate.

Investiția lui Ion Țiriac a fost anunțată în urmă cu câțiva ani, însă acum prinde contur. Omul de afaceri a vorbit zilele trecute despre proiectul din Otopeni. El a anunțat faptul că va organiza un turneu de tenis la București anul acesta.

„Am avansat destul de mult cu sala. Anul acesta vine tenisul înapoi în București. Reimportăm un turneu de ATP. Trebuie să fac un stadion aici, peste drum, minimum pentru ATP 250, de 5.000 de locuri. Nu sunt politician, nu mă interesează, dar am lucrat destul de mult cu actualul prim-ministru și cu precedentul.

În București nu e o sală, nu e nimic. Fără să dau foarte multe detalii, un turneu ATP nu se poate juca în sală. Am niște probleme pentru că sunt și jocuri olimpice. O să facem și o sală aici, peste drum, cu tot ce trebuie pentru o sală de 10.000-12.000 de locuri.

Pentru concerte, expoziții, trebuie 15.000 de locuri. Știu cât costă, dar nu întrebați pentru că o să cădeți jos. Se poate face. Guvernul doar să facă străzile. Se pare că sunt de acord, de la prim-ministru până la ministrul construcțiilor.

Bazinul Cameliei Potec va începe în aprilie și se va termina anul acesta. Sala Nadiei... să vedem când începem să facem. Am pornit cu tăvălugul aici, în Otopeni. O să se numească Țiriac City”, a declarat Ion Țiriac.

VIDEO. Ion Țiriac anunță un proiect major: „O să se numească Țiriac City”

>

Citește și alte articole:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.