Stranieri

Alexi Pitu, „copilul teribil” al lui Hagi, suferă în liga a doua franceză » Ce îi reproșează antrenorul

Alexi Pitu (dreapta), duel extrem de fizic într-un meci Bordeaux - Amiens Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  marţi, 30 ianuarie 2024

Alexi Pitu, 21 de ani, transferat în ianuarie 2023 de la Farul la Bordeaux pentru două milioane de euro, e tot mai puțin folosit la echipa sa. Nu a mai fost titular din 3 octombrie, jucând doar 53 de minute în ultimele 7 meciuri de Ligue 2.

În ianuarie 2023, când Bordeaux l-a transferat de la Farul pentru două milioane de euro, Alexi Pitu era considerat la 20 de ani o mare speranță a fotbalului nostru. O extremă cu excelente calități tehnice. Un viitor superjucător.

Antrenorul lui Bordeaux: „Alexi Pitu e un jucător pe care mi l-au propus scouterii"

A debutat la două zile după ce a ajuns în Franța, într-un meci de Ligue 2, câștigat de Girondins, 3-0 în deplasare la Dijon. Atunci, antrenorul David Guion a spus: „Puștiul de-abia a sosit, e plin de prospețime, se observă din prima clipă că simte fotbalul. Dar el trebuie să descopere Ligue 2, e multă densitate fizică în joc".

Trei luni mai târziu, același Guion dezvăluia presei bordeleze: „Pitu e un jucător pe care mi l-au propus scouterii înaintea vacanței de iarnă. Ne-a oferit prospețime, e un mingicar. Totuși, a avut probleme la antrenamentele de forță. I-am arătat că jocul fizic e important în Franța, are nevoie și de calități fizice, acolo e de lucrat".

1milion de euro este cota actuală a lui Alexi Pitu, potrivit Transfermarkt, în scădere cu 800.000 față de maximum atins în vara trecută

Alexi Pitu, zero goluri și zero assisturi în primul sezon

Echipa sa a ratat promovarea în Ligue 1 în ultima clipă, la doar trei puncte de Metz-ul lui Loți Boloni. Pentru el, prima jumătate de an în Hexagon a însemnat 16 etape în campionat, șase titular, unul integralist. Și 36 de minute în medie pe meci. Zero goluri, zero assisturi.

Acest sezon a surprins Bordeaux total nepregătit în tur, ajungând în zona retrogradării după o perioadă sumbră, cu șapte runde fără victorie, patru înfrângeri, trei egaluri în toamnă, când Guion a fost concediat și înlocuit cu spaniolul Albert Riera, ex-jucător la girondini.

385de minute a jucat Alexi Pitu în acest sezon în Ligue 2. A fost folosit în 15 meciuri

Alexi Pitu, titular doar în Cupă cu antrenorul Riera, împotriva unor adversari mai slabi

Pitu, 21 de ani, nu a impresionat nici în a doua stagiune la albaștri. 15 partide pe teren în Ligue 2, două titularizări, nicio întâlnire completă. Un gol și două assisturi, însă o medie de 25,6 minute pe meci!

Nu a mai prins formula de start din 3 octombrie, de când era Guion pe bancă. Noul tehnician, Riera, nu l-a inclus deloc în primul „11" în campionat. Doar în Cupa Franței și numai în primele trei tururi, împotriva unor adversari mai slabi: trei dueluri titular, două integrale, contra lui Canet, Angouleme și Entente. Pe 9 decembrie, după 1-0 cu Angouleme, cotidianul Sud Ouest i-a dat nota 3: „Invizibil".

I s-a reproșat lui Alexi Pitu dificultatea de a se adapta jocului fizic

În ultimele 13 meciuri din L2, a apărut doar de șase ori, minimum 6 minute, maximum 30. În ultimele șapte etape a strâns 53 de minute în trei partide. În celelalte patru a fost rezervă.

I se reproșează încă dificultatea de a se adapta jocului foarte fizic și de a face și faza defensivă.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.