Volei

Accidentare gravă pentru voleibalista Adelina Ungureanu în timpul unui meci din campionatul Italiei

Adelina Ungureanu a fost voleibalista anului în 2023. Foto: Instagram

Articol de Roxana Fleşeru  —  marţi, 30 ianuarie 2024

Adelina Ungureanu, 23 de ani, (Pinerolo) a suferit ruptură a ligamentului încrucișat anterior la genunchiul stâng și va fi supusă unei intervenții chirugicale.

Adelina Ungureanu, extrema naționalei României, s-a accidentat grav la meciul de duminică, o partidă pe care echipa sa Unionvolley Pinerolo Villafranca o disputa în deplasare, pe terenul celor de la Busto Arsizio.

În setul al treilea al acestei confruntări, Adelina a simțit o durere la genunchiul stâng după ce a atacat o minge și apoi a aterizat.

 Din cauza durerii puternice românca nu mai putut merge și a fost scoasă pe brațe de colegele sale în aplauzele publicului. Adelina a evoluat în trecut și la Busto Arsizio.

Momentul în care Adelina a fost scosă pe brațe de colege FOTO Petenzi Fotografia

Adelina Ungureanu, diagnostic dur

Românca în vârstă de 23 de ani a fost consultată luni de medicul Mario Formagnana, iar în urma unei examen RMN s-a stabilit că Adelina a suferit o traumă genunchiul stâng care a dus la o ruptură a ligamentului încrucișat și la o distagere a ligamentului colateral medial. 

Pentru a reveni pe terenul de volei, Adelina va trebuie să fie supusă unei intervenții medicale și apoi unei recuperări îndelungate.

Mesaje de încurajare

Formația pentru care evoluează a asigurat-o de tot sprijinul pe voleibalista de 1, 87 m. „Ade, te vei întoarce mai puternică decât înainte”, a fost mesajul de pe Facebook. 

Și Federația Română de Volei i-a tranmis încurajări Adelinei:„Suntem alături de jucătoarea noastră, ne va lipsi atât de mult la echipa națională, dar o așteptăm cu brațele deschise și-i dorim recuperare ușoară!”

Adelina a făcut parte din naționala feminină a României care a ajuns în optimi de finală la Campionatul European de anul trecut, fiind de mai multe ori jucătoarea cu cele mai multe puncte realizate.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.