Tenis

„Grandissimo!” » Imaginile zilei în Italia: Jannik Sinner s-a întâlnit cu Giorgia Meloni, premierul țării: „Asta-i Italia care ne place”

+6 Foto
Jannik Sinner și Giorgia Meloni / Captură Twitter

Articol de Remus Dinu  —  marţi, 30 ianuarie 2024

Jannik Sinner, proaspătul campion de la Australian Open, a revenit marți în Italia, la două zile după succesul de poveste reușit la Melbourne. Sinner s-a întâlnit cu Giorgia Meloni, premierul din „Cizmă”, imaginile cu cei doi viralizându-se în ultimele ore. Urmează o săptămână aglomerată pentru omul care a întrerupt supremația lui Novak Djokovic de la Antipozi.

Sinner, 22 de ani, e în lumina reflectoarelor după ce a devenit în premieră campion de Slam. Revenit în Italia, unde a fost primit în mare stil, cu fanfară, Jannik s-a îndreptat apoi către Palatul Chigi, reședința oficială a prim-ministrului. Acolo a întâlnit-o pe Giorgia Meloni, care l-a întâmpinat triumfal:

„Grandissimo!”, i-a transmis aceasta lui Jannik Sinner, în timp ce-l invita în biroul său pe noul campion de la Antipozi. Meloni s-a gândit să retrăiască alături de Sinner ultimul punct al finalei, adresându-i-se elevului lui Darren Cahill și Simone Vagnozzi: „Vreau să-ți arăt ceva”.

+6 Foto
Jannik Sinner și Giorgia Meloni / Captură Twitter

Jannik Sinner s-a întâlnit cu Giorgia Meloni, premierul Italiei

Cei doi au urmărit pe un ecran acel ultim punct al finalei, forehand-ul necruțător cu care Sinner a tranșat partida cu Daniil Medvedev.

„E plăcut să experimentezi asta și după ce s-a întâmplat”, i-a replicat Sinner, cu politețea și modestia-i caracteristice. 

Cei doi s-au fotografiat apoi cu trofeul botezat „Norman Brookes”, după fostul mare campion australian de la începutul anilor 1900. După ce și-au făcut poze și lângă drapelul Italiei, Giorgia Meloni, 47 de ani, l-a îmbrățișat călduros pe Jannik. 

„Italia care ne place: capabilă să creadă în ea însăși și să reacționeze la provocările dificile. Și să câștige. Mulțumesc pentru exemplul pe care l-ai dat, Jannik, iubitorilor de sport, tinerilor noștri și întregii Italii”, a transmis pe X, fostul Twitter, Giorgia Meloni.

„Au vorbit de parcă ar fi prieteni”

Andrea Abodi, ministrul sportului din Italia, e cel care l-a acompaniat pe Sinner în biroul Giorgiei Meloni, scriu cei de la tennis.com

„A fost o întâlnire informală”, le-a spus acesta reporterilor. „Au vorbit de parcă ar fi prieteni”, a adăugat Abodi, oficialul dezvăluind că Giorgia Meloni are numeroase cunoștințe despre tenis. Toată întrevederea a durat 40 de minute, notează presa din Italia. 

Giorgia Meloni, liderul partidului „Frații Italiei”, a câștigat alegerile legislative din Italia în toamna lui 2022. A devenit ulterior prima femeie-premier din istoria țării.

La Colosseum, apoi la Palatul Quirinale

Gazzetta dello Sport scrie că italianul are în față o listă lungă de angajamente în această săptămână. De exemplu, joi îl așteaptă o întâlnire la Palatul Quirinal cu Sergio Mattarella, președintele Italiei. Acolo vor fi prezenți și membrii echipei de Cupa Davis a italienilor, cei care și-au adjudecat în noiembrie Salatiera de Argint.

De asemenea, Sinner le va prezenta italienilor trofeul și într-o ședință foto ce urmează să aibă loc la Colosseum. 

VIDEO Jannik Sinner, triumfător la Australian Open » Primul Grand Slam din cariera italianului

>

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.