Campionate

Moment de neînțeles la Cupa Africii: cel mai rapid autogol din istoria competiției + cum arată „sferturile”

Fotbaliștii din Mali, sărbătorind autogolul lui Tapsoba

Articol de Adrian Jitea  —  Wednesday, 31 January 2024

Edmond Tapsoba (24 de ani), fundașul din Burkina Faso, și-a trimis mingea în propria poartă în minutul 2 și 12 secunde al meciului cu Mali, din optimile de finală ale Cupei Africii. Naționala lui a fost eliminată, scor 1-2.

Burkina Faso a fost revelația precedentei ediții a Cupei Africii pe Națiuni. S-a clasat pe poziția a 4-a. A depășit faza grupelor și la actualul turneu final, dar a fost lovită de ghinion în „optimi”. Mai precis, a fost lovită de o deviere nefericită. 

Edmond Tapsoba, autogol bizar la Cupa Africii

În minutul 2 și 12 secunde, Edmond Tapsoba, apărătorul lui Bayer Leverkusen, n-a fost atent pe o minge ricoșată din bară. Cu un reflex ciudat, și-a trimis mingea în propria poartă. A fost cel mai rapid autogol din istoria competiției! 

Mali a punctat și în debutul părții secunde, prin Lassine Sinayoko, atacantul lui Auxerre. Penalty-ul transformat de Bertrand Traore în minutul 57 n-a fost suficient ca Burkina Faso să revină în joc.

În faza sferturilor de finală, Mali va da peste Coasta de Fildeș, țara gazdă a competiției.

În cealaltă partidă a zilei de la Cupa Africii, favorita Maroc a fost învinsă de Africa de Sud, scor 0-2. Hakimi, starul lui PSG, a irosit un penalty pentru marocani în minutul 85, când diferența era minimă. A trimis în bara transversală. În prelungiri, Teboho Mokoena a stabilit rezultatul final.

Cum arată sferturile de finală la Cupa Africii pe Națiuni:

  • Nigeria - Angola
  • Capul Verde - Africa de Sud
  • Mali - Coasta de Fildeș
  • Congo - Guineea

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.