Baschet

U-luitor » Condusă cu 19 puncte de deținătoarea trofeului Eurocup, U-BT Cluj a reușit cea mai tare revenire din istoria clubului! Cu un pas în „sferturi”

U-BT Cluj-Napoca a învins-o pe Gran Canaria, scor 113-111, și sunt cu un pas în sferturile de finală din Eurocup la baschet masculin.

Articol de Adrian Jitea  —  joi, 01 februarie 2024

U-BT Cluj-Napoca a învins-o în deplasare pe Gran Canaria, scor 113-111, și e cu un pas în sferturile de finală din Eurocup la baschet masculin. E una dintre marile victorii ale sezonului pentru sportul românesc, reușită în ultima secundă a prelungirilor, prin coșul lui Emanuel Cățe.

U-BT Cluj-Napoca are un sezon european formidabil. Campioana României a depășit deja toate așteptările și continuă să ofere meciuri memorabile.

A fost cazul și miercuri seară, în sala lui Gran Canaria, deținătoarea Eurocup și echipa care tocmai o zdrobise pe Real Madrid, scor 100-77. Cele două se află în luptă directă pentru primele două poziții din grupă, implicit pentru calificarea directă în sferturile de finală.

U-BT Cluj-Napoca, revenire epocală contra lui Gran Canaria

Primul sfert a fost cel mai prost al clujenilor din actuala ediție. Ibericii au punctat din toate pozițiile și conduceau 37-20. Avansul maxim a fost de 19 puncte!

A urmat o revenire de poveste, una dintre cele mai frumoase partide din istoria recentă a baschetului românesc. Special a fost și faptul că la „remontada” a contribuit din plin românul Emi Cățe, cel mai bun baschetbalist al primei reprize. La cabine s-a intrat cu o diferență de o posesie, 57-54.

Elevii lui Mihai Silvășan au prins curaj. S-au apărat mai precis, nu i-au mai invitat pe adversari la linia de libere și au trecut în avantaj. La intrarea în ultimele 4 minute, spectatorii din „Herbalife Gran Canaria” priveau descumpăniți. U-BT conducea 89-81. Time-out-ul cerut de sârbul Jaka Lakovic a schimbat încă o dată cursul: 93-93, cu 80 de secunde rămase.

A urmat un roller coaster al emoțiilor. U-BT a condus cu 3 puncte în ultimele 20 de secunde. Gran Canaria a egalat printr-o serie de aruncări libere. S-a intrat în prelungiri.

Victorie istorică pentru baschetul românesc

Nici repriza adițională n-a fost scutită de nervi, momente tensionate și decizii la limită. Nicolas Brussino a înscris pentru gazde un coș colosal de 3 puncte, cu 8 secunde rămase. S-a făcut 111-111. Acțiunea desenată de Silvășan n-a reușit. Mokoka a fost blocat, dar Emi Cățe a urmărit și a deviat mingea în coș pentru o victorie istorică! A urmat un dans al victoriei, pe parchet.

Cel mai bun marcator al lui U-BT a fost Jarell Eddie, cu 24 de puncte. Au mai contribuit la victorie: Cățe (23 puncte, 10 recuperări), N. Patrick (23), B. Jones (21), Mokoka (7), Stipanovic (6), Măciucă (5), Mejeris (4).

VIDEO. Rezumatul victoriei obținute de U-BT Cluj în deplasarea cu Gran Canaria

U-BT ajunge la 13 victorii și 4 înfrângeri. Urcă pe locul secund în grupă, unul care duce direct în faza sferturilor de finală. Calculele sunt extrem de simple. O victorie în ultima rundă asigură matematic poziția actuală!

În ultima rundă a grupei B din Eurocup, U-BT Cluj-Napoca se deplasează în Lituania, pentru duelul cu Lietkabelis.

Primele două clasate merg în sferturile de finală. Următoarele 4 formații se califică în „optimi”. 

Citește și alte știri din baschet: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.