Liga 1

Lovitură pentru Dinamo: interdicție la transferuri! De ce au fost pedepsiți „câinii”

Articol de Sergiu Alexandru  —  Wednesday, 31 January 2024

Aflată în criză de rezultate, Dinamo încasează o adevărată lovitură: a primit interdicție la transferuri pentru următoarele două perioade de transferuri. Decizia poate fi atacată cu recurs. Iar în cazul în care atacă decizia, clubul alb-roșu va putea înregistra jucători până vine o decizie finală. 

LPF a anunțat pe site-ul oficial deciziile luate azi în Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF. Iar una dintre hotărâri o privește pe Dinamo.

Dinamo a primit interdicție la transferuri

În decizia CNSL se arată că Dinamo a primit o sancțiune dură. Are interdicție la transferuri pentru următoarele două perioade de transferuri. Ceea ce înseamnă că nu mai poate legitima noi jucători.

Dinamo a fost pedepsită pentru că i-a reziliat unilateral contractul lui Iulian Roșu (29 de ani). Mijlocașul mai avea contract până la finalul sezonului și s-a adresat la CNSL, solicitând 24.000 de euro. Iar acum CNSL a decis să-i interzică clubul alb-roșu să mai facă transferuri. Cel mai probabil, Dinamo va depune recurs. 

Încetare raporturi contractuale și pretenții financiare. Admite în parte cererea. Constată denunțarea unilaterală a contractului fără justă cauză a clubului conform art. 18.8. lit. b) din RSTJF, începând cu data de 31.01.2024. 

Respinge capetele de cerere 3-6 ca inadmisibile, urmând ca reclamantul să-și valorifice pretențiile în procedura prevăzută de art. 102 alin. 6 și art. 5.21 din Legea 85/2014. În temeiul dispozițiilor art. 18.9.1. lit. a) din RSTJF, dispune sancționarea pârâtului cu interdicția de a efectua transferuri de jucători în calitate de club cesionar din următoarele două perioade de transfer. 

Respinge cererea de pronunțare a unei hotărâri parțiale ca neîntemeiată. Cu recurs.

- CNSL

Ce transferuri a făcut Dinamo în această iarnă

  • VENIRI: Darko Velkovski (liber), Domagov Pavicic (liber), Petru Neagu (liber), Eddy Gnahore (Ascoli), Dorian Railean (Chindia)
  • REVENIRI: -
  • PLECĂRI: Cătălin Țîră (liber), Filip Dujmovic (liber), Deniz Giafer (CS Tunari) Ionuț Borcea (CS Tunari)

VIDEO Justin Ștefan anunță schimbări importante în Superligă!

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.