Stranieri

Ionuț Radu continuă în Premier League » Anunțul făcut de Gazzetta dello Sport

Ionuț Radu/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  joi, 01 februarie 2024

Ionuț Radu (26 de ani) a fost la un pas să plece de la Bournemouth în această iarnă.

UPDATE 22:25 » Ionuț Radu rămâne la Bournemouth

 Gazzetta dello Sport scrie că Radu va continua la Bournemouth, după ce au căzut variantele Al Shabab, Udinese și Metz.

Ionuț Radu a ratat transferul la Al Shabab în ultima clipă

Portarul român s-a înțeles și a semnat cu Al Shabab, din Arabia Saudită, însă saudiții nu au mai apucat să îl înregistreze pe Radu din cauza întârzierii permisului de muncă, potrivit Flashscore. Astfel, Ionuț nu a mai apucat să ajungă în Arabia Saudită și rămâne al treilea portar la Bournemouth.

Bătăi de cap pentru Edi Iordănescu: primii doi portari ai naționalei nu joacă la echipele de club. Horațiu Moldovan e rezerva lui Oblak la Atletico Madrid, Ionuț Radu a ajuns al treilea portar la Bournemouth.

Radu a avut ghinion în acest mercato, ar fi putut ajunge în Arabia Saudită, unde ar adunat meciuri în picioare înainte de EURO 2024. Inter, echipa la care e legitimat, Bournemouth, echipa la care joacă, și Al Shabab s-au înțeles privind mutarea lui Ionuț. Portarul chiar apucase să semneze, dar perioada de transferuri în Arabia Saudită s-a închis înainte ca el să fie înregistrat.

Astfel, rămâne în Premier League până la vară. Radu a apucat să joace 5 meciuri la Bournemouth, cât timp Neto, căpitanul echipei, a fost accidentat. Brazilianul și-a revenit și l-a scos apoi din nou din poartă pe internaționalul român.

Ionuț Radu, în pericol să rateze EURO 2024

Edi Iordănescu a transmis că principalul criteriu de selecție pentru Campionatul European din 2024 va fi numărul de meciuri jucate de „tricolori”. 

Radu a debutat la națională pe 23 septembrie 2022, la 1-1 cu Finlanda, în Liga Națiunilor B. A fost integralist și trei zile mai târziu, la 4-1 cu Bosnia. Accidentat la umăr, a ratat amicalele din toamna lui 2022, 1-2 cu Slovenia (17 noiembrie) și 5-0 cu Moldova (20 noiembrie), însă a revenit în poartă la startul preliminariilor Euro 2024. Primele două dueluri, integralist, la 2-0 cu Andorra și 2-1 cu Belarus.

Atunci, alt ghinion i-a scurtcircuitat ascensiunea. Era în formă la Auxerre, dar a fost nevoit să se opereze la menisc și a ieșit din lot. Moment în care Horațiu Moldovan (Rapid) a devenit numărul 1 al naționalei, confirmând și întărind ulterior acest statut. Iar Radu s-a întors ca rezervă la selecționată.

VIDEO. Premier GSP începe duminică, 4 februarie

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.