Liga 1

Antrenorul și-a luat adio de la echipa din Superligă: „Acum sunt la stadion. Rezilierea a fost făcută după antrenament”

Ilie Poenaru (stânga) a fost numit în iunie 2023 antrenorul Voluntariului

Articol de Alexandru Barbu  —  Thursday, 01 February 2024

Ilie Poenaru, 47 de ani, a intervenit prin telefon la GSP Live, astăzi, chiar când se afla la stadion pentru a-și lua rămas bun de la fotbaliștii celor de la FC Voluntari.

Ieri, FC Voluntari a anunțat încetarea raporturilor contractuale cu staff-ul lui Ilie Poenaru și l-a prezentat oficial pe noul antrenor al echipei, Nicolae Dică.

VIDEO. Ilie Poenaru, după despărțirea de FC Voluntari: „M-am întors la stadion să-mi iau la revedere de la băieți”

>

„M-am liniștit, m-au calmat copilul și soția. Am petrecut dimineața cu copilul, iar acum sunt la stadion (n.r. - azi, aproape de ora prânzului). M-am întors la stadion pentru că aseară nu am apucat să-mi iau la revedere de la băieți, întrucât rezilierea a fost făcută după antrenament”, a declarat Poenaru, în direct la GSP Live.

„A fost o despărțire grea, e a doua oară când lucrez aici. M-am atașat de acest grup, e un grup bun, jucători de caracter, un grup alături de care am avut atât momente bune, cât și mai puțin bune. Dar așa e la fotbal. Când copilul sparge geamul, îl plătește tatăl, nu copilul”, a continuat tehnicianul. 

Ilie Poenaru: „Discuția nu e doar despre meciul cu CFR Cluj, ci despre ultimele 4 etape”

Poenaru e de părere că parcursul ilfovenilor din ultimele 4 runde i-a determinat pe conducătorii clubului să ceară rezilierea contractului:

„Totul a fost foarte rapid, eu nu sunt genul care să renunțe repede. Echipa nu e pe un loc care să dea liniște, e îngrijorătoare poziția, dar nu suntem nici departe de primele 9 locuri. Obiectivul era clasarea pe locul 10, diferența de puncte până la locul 10 nu e mare. Lucrurile se pot schimba de la o etapă la alta.

Discuția nu e doar despre meciul cu CFR, ci despre ultimele 4 etape, în care n-am reușit să câștigăm. Pentru că în meciul cu CFR Cluj, cred că toată lumea e de acord că 60 de minute a fost un joc echilibrat”.

FC Voluntari în ultimele 4 etape: 

  • 1-4 vs. CFR Cluj 
  • 1-1 vs. Oțelul 
  • 0-1 vs. Dinamo 
  • 0-1 vs. FCU Craiova

„Nici Carnat nu-și explică, a avut un blackout incredibil”

Antrenorul n-a trecut încă peste gafa comisă de Nicolae Carnat în Gruia

„În minutul 63 a apărut acea greșeală... copilărească e puțin spus. Nici Carnat nu-și explică, a avut un blackout incredibil. Normal că am vorbit cu el. Mi-a spus că a vrut să joace la Jesus, ca portarul să degajeze direct. Dar el a uitat că, de când lucrează cu mine, de 7 luni, noi avem niște reguli stricte. La autul de margine, în cei 40 de metri ai noștri, toate auturile se bat în față. 

Chiar dacă nu avem adversar, nu ai voie să execuți în spate. Și colegii lui erau pregătiți să iasă din apărare, și ei au rămas blocați, n-au avut reacție la ceea ce a făcut el. Dar sunt momente și momente în viața unui fotbalist. Nu l-am înțeles, dar nu cred că de-acolo mi se trage. Pentru că în ultimele 4 etape am făcut puține puncte, probabil cei din conducere s-au gândit că trebuie un șoc la echipă”.

Ilie Poenaru așteaptă să obțină licența Pro

În acte, Poenaru a fost antrenor secund la FC Voluntari, „principal” fiind Marin Dună. Ilie susține că va scăpa, în sfârșit, de această problemă la finalul anului, când va obține licența Pro:

„Acum sunt la școală, chiar ieri am terminat un modul. O să iau și licența și nu o să mai fie nicio problemă. Încă nu s-a stabilit clar perioada, dar cred că la sfârșitul anului voi încheia”.

Când revine Poenaru pe bancă? „Când vrea Dumnezeu. Eu sunt deschis, aștept oferte, nu-mi place să stau prea mult acasă”.

14e locul pe care se clasează Voluntari acum, poziție de baraj. Cu Poenaru antrenor, ilfovenii au bifat 6 victorii, 7 remize și 10 eșecuri în campionat

Mai multe articole de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.