Campionate

Japonezul pe care Prima Doamnă Macron îl voia la naționala Franței e acuzat de dublă agresiune sexuală în țara sa!

Junya Ito e unul dintre căpitanii naționalei Japoniei Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Thursday, 01 February 2024

Junya Ito, 30 de ani, internațional japonez cu 54 de selecții, are o dublă plângere depusă împotriva sa la Osaka. Două femei îl acuză de agresiune sexuală. Tocmai a fost exclus din lotul naționalei de la Cupa Asiei. E atacantul nipon de la Reims pe care Brigitte Macron voia să-l vadă la naționala Franței. „De ce nu-l iei?”, l-a întrebat pe Didier Deschamps. Selecționerul i-a răspuns: „Pentru că e japonez”.

Junya Ito, 30 de ani, extrema cu 54 de selecții și 13 goluri pentru Japonia, a evoluat la Cupa Asiei în Qatar cu naționala niponă. A fost titular în primele două meciuri din grupă, în al treilea intrând spre final. În „optimi", la 3-1 cu Bahrain, nu a mai jucat deloc. Și joi a fost exclus din lotul reprezentativei! 

Junya Ito, acuzat de dublu atac sexual după ce a marcat în amicalul Japonia - Peru 4-1

În același timp cu turneul final continental, s-a declanșat scandalul acasă. La Osaka, două tinere au făcut plângere împotriva atacantului. L-au acuzat de agresiune sexuală la jumătatea lunii ianuarie, dar presa locală de-abia acum a aflat și a dezvăluit povestea.

Întâmplarea ar fi avut loc în noaptea de 20 spre 21 iunie 2023, după amicalul Japonia - Peru 4-1, meci în care Ito a înscris golul de 3-0.

Junya Ito a încercat să le cumpere tăcerea celor care îl acuză

Una dintre victime, de 20 de ani, a susținut că a petrecut seara la un restaurant înainte de a ajunge la un hotel din Osaka. „Când m-am trezit, Ito era deasupra mea. Era întuneric în cameră, dar îi puteam vedea fața clar. Îmi amintesc foarte vine", a declarat aceasta, potrivit RMC Sport.

Internaționalul s-a apărat, pretinzând că în ambele cazuri a fost o relație consimțită. Totuși, a încercat să le obțină tăcerea: un aranjament financiar cu clauză de confidențialitate. Dar ambele au depus plângerea.

Doamna Macron: „Didier, trebuie să joace în echipa Franței. De ce nu-l iei?"

Transferat în 2022 de la Genk la Reims pentru 10 milioane de euro, având contract până în 2026, Ito este același jucător despre care a vorbit Brigitte Macron, Prima Doamnă a Franței.

În timpul unei vizite caritabile la un spital din Reims alături de Didier Deschamps, Macron l-a întrebat serioasă pe selecționer: „Junya Ito e foarte bun. Didier, trebuie să joace în echipa Franței. De ce nu-l iei?". Deschamps i-a răspuns zâmbind: „Oh, pentru că e japonez".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.