Euro 2024

Haos în Germania înainte de Euro 2024 » Peste 1.000 de zboruri au fost anulate, traficul feroviar a fost paralizat!

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Friday, 02 February 2024

Transportul public este paralizat în Germania, dând peste cap programul a milioane de călători, pe fondul apelului la grevă lansat pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru, inclusiv scurtarea programului şi mai multe zile libere.

  • Campionatul European de Fotbal are loc în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024, în Germania. 
  • România va fi prezentă la turneul final, fiind repartizată în grupa E, alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B (Israel, Ucraina, Bosnia sau Islanda). 
  • Germania – Scoția va fi meciul de deschidere de la EURO 2024.

Conform Agerpres, greva de 24 de ore la care au fost chemaţi cei 90.000 de lucrători din transportul public - cu excepţia celor din landul Bavaria - este cea mai recentă din seria acţiunilor de protest care au afectat sectorul transporturilor din Germania în ultimele săptămâni.

Peste o mie de zboruri au fost afectate

„Ne confruntăm cu o lipsă dramatică de personal în transportul public şi cu o presiune incredibilă asupra angajaţilor. În fiecare zi sunt anulate curse de autobuz şi tren din cauza personalului insuficient”, a notat într-un comunicat Christine Behle, vicepreşedinta sindicatului Verdi.

Mai mult decât atât, ieri a existat și o grevă a personalului de securitate de pe 11 aeroporturi germane a afectat 200.000 de pasageri şi a determinat circa 1.100 anulări sau întârzieri de zboruri. Aeroporturile afectate au fost cele de la Frankfurt, Hamburg, Bremen, Berlin, Leipzig, Düsseldorf, Koln, Hanover, Stuttgart, Erfurt şi Dresda.

Cer o mărire de 200 de euro!

Aceste proteste urmau să continue și astăzi la Hamburg, unde sindicatul a îndemnat personalul de la sol să oprească lucrul de la 03.00 dimineaţa până la miezul nopţii.

Mii de călători au rămas blocați pe aeroporturile din Germania FOTO Reuters

Conform informațiilor, sindicatul a precizat că cere majorarea salariilor cu 200 de euro plus 5,5%, retroactiv din ianuarie, precum şi un bonus plătit o singură dată de 3.000 de euro pentru compensarea inflaţiei.

A fost haos în ianuarie în Germania

Traficul feroviar din Germania a fost paralizat în ianuarie de mai multe greve organizate de sindicatul GDL în încercarea de a obține salarii mai mari și reducerea programului săptămânal de lucru, de la 38 la 35 de ore, fără o diminuare a salariilor.

Trenurile au rămas pe loc și n-au mai plecat în curse

Protestele au afectat transportul feroviar de pasageri și pe cel de mărfuri. Și a dus la anularea la aproximativ 80% din trenuri, după cum precizeaza operatorul feroviar Deutsche Bahn.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.