Campionate

Anunț major în legătură cu Superliga Europei: „Am acordul a 15 echipe și nu-mi pasă dacă englezii și PSG refuză”

Joan Laporta, președintele Barcelonei // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Scorpie  —  vineri, 02 februarie 2024

Joan Laporta (61 de ani), președintele Barcelonei, a declarat că noua întrecere continentală intercluburi poate începe din sezonul viitor: „Este un salt de calitate pentru a garanta supraviețuirea fotbalului, nu mai avem timp de pierdut. O competiție cu 16 echipe ar fi mai bună și n-avem nevoie de englezi, ei joacă deja în Superliga lor”.

Joan Laporta a vorbit în cadrul emisiunii El Món, difuzată de postul de radio spaniol RAC 1, și despre European Super League, înființată în aprilie 2021 și pentru care s-a judecat cu UEFA la Curtea Europeană. 

Șeful Barcelonei s-a lăudat că ar deține acordul de participare a 15 echipe și că respectiva întrecere ar putea debuta în vară sau în sezonul 2025-2026.

Atletico și PSG au primit interzis în Super Ligă!

„Pe lângă Barcelona și Madrid, ar mai fi italienii: Inter, Milan, Napoli și Roma. De asemenea, echipe franceze ca Marseille, plus cele trei portugheze, Sporting, Benfica și FC Porto, care ar fi încântate să vină. Și mai sunt formațiile olandeze, Ajax, Feyenoord și PSV, dar și FC Bruges și Anderlecht din Belgia. 

Orice echipă din La Liga e bine venită, cu excepția lui Atletico. La fel, nu o să fie invitată nici PSG, pentru că președintele acesteia guvernează la UEFA. O competiție cu 16 echipe ar fi mai bună", a dezvăluit Laporta planul de viitor.

Bonus de participare de 100 de milioane de euro

Președintele catalanilor a anunțat că echipele din Premier League nu vor fi implicate în acest proiect, deși la înființarea competiției Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea și Tottenham aderaseră fără probleme la Super Ligă. 

De teama fanilor, a măsurilor UEFA și a pedepselor anunțate de Guvern, s-au retras imediat. „Nu-mi pasă și nu mă simt inconfortabil fără cluburile engleze, pentru că acestea au deja Super Liga lor.

Așa arată sigla noii competiții europene

Faci o propunere unui club, care numai că participă va câștiga 100 de milioane de euro. Suma asta nu se poate obține nici măcar cucerind actuala Ligă a Campionilor. Situația îmi amintește de Cupa Campionilor Europeni din 1955. Foarte puține cluburi au participat, apoi a devenit competiție de excelență în Europa. Asta dorim să facem cu noua Super Ligă".

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.