Liga 1

Specialiștii se contrazic la faza care a decis Petrolul - CFR Cluj: „99% asta e decizia corectă!” vs „E fault!”

CFR Cluj a învins-o pe Petrolul, scor 2-1, printr-un gol marcat de Ciprian Deac în prelungiri. „Lupii galbeni” au făcut scandal, au cerut un fault în atac, dar „centralul” Radu Petrescu a validat reușita.

Articol de Adrian Jitea  —  sâmbătă, 03 februarie 2024

CFR Cluj a învins-o pe Petrolul, scor 2-1, printr-un gol marcat de Ciprian Deac în prelungiri. „Lupii galbeni” au făcut scandal, au cerut un fault în atac, dar „centralul” Radu Petrescu a validat reușita. Foștii arbitri Ion Crăciunescu și Constantin Zotta au păreri diferite.

În minutul 90+4, Peter Michael a câștigat un duel contra lui Paul Papp. I-a pasat ideal lui Ciprian Deac, iar veteranul lui CFR Cluj a înscris în poarta goală.

Fotbaliștii Petrolului au protestat vehement. Galeria a strigat „Hoții, hoții”, dar în zadar. Radu Petrescu a considerat regulamentar duelul dintre Michael și Papp.

Fază cu scandal din Petrolul - CFR Cluj

Duelul dintre Michael și Papp / FOTO: Orange Sport

„Ce-i drept, este un contact acolo între Michael și Papp. Ambii sunt în lupta pentru minge. Când are loc acest contact, mingea este la distanță, mai aproape de jucătorul lui CFR. 

Michael dorește să își câștige o poziție. Pare că pune o barieră pentru a se proteja, dar e o decizie corectă. E greșeala lui Papp! Golul e corect. Mai mult nu este fault. Zic că 99% nu e fault”, a fost verdictul lui Zotta, la Orange Sport. 

Ion Crăciunescu, prezent la „Fotbal Club”, de la Digi Sport, spune că ar fi anulat reușita: „Mi se pare că l-a faultat. Eu am o părere, pot să fiu sigur doar dacă sunt pe teren. Mi se pare că jucătorul CFR-ului se duce în el. Se duce cu brațul. Desface brațul și mingea a rămas acolo. E fault”.

Decizia lui Radu Petrescu a fost confirmată din camera VAR de oficialii Marcel Bîrsan și Claudiu Marcu. Petrescu a avut nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru a părăsi terenul.

Explicația pe care Papp i-a oferit-o antrenorului Florin Pîrvu a fost că „a simțit o jenă din partea lui Michael”. Nici apărătorul Petrolului n-a fost sigur de intensitatea duelului.

Papp cade foarte ușor. Nu înțeleg ce a făcut. Probabil a vrut să obțină fault. Toți atacanții fac asta. Eu tind să cred că nu este fault și că arbitrul a luat decizia corectă. Nici intensitatea nu mi se pare foarte mare
- Ovidiu Herea, la Orange Sport

FOTO Petrolul - CFR, Radu Petrescu a ieșit cu stewarzii de pe teren

+6 Foto
FOTO Petrolul - CFR, Radu Petrescu a ieșit cu stewarzii de pe teren

VIDEO Adrian Mutu: „E victoria băieților, au crezut în ea”

>

Citește și alte știri din Superligă:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.