Liga 1

Scene ca pe timpuri! Arbitrul de la Petrolul - CFR, scos de pe teren cu stewarzii! Momente tensionate la Ploiești, chiar sub ochii lui Mutu

+6 Foto
FOTO Petrolul - CFR, Radu Petrescu a ieșit cu stewarzii de pe teren / Sursă: Ionuț Iordache

Articol de Andrei Crăiţoiu, Ionuţ Iordache, Remus Dinu  —  Sunday, 04 February 2024

Cea mai aprinsă fază a etapei, petrecută în prelungiri la Petrolul - CFR 1-2, a declanșat furia jucătorilor ploieșteni. Imediat după fluierul final, aceștia au „tăbărât” pe arbitrul Radu Petrescu, cerându-i insistent explicații pentru faza de la golul lui Deac.

Reporterii GSP prezenți la Ploiești au surprins întreaga scenă. Fotbaliștii lui Florin Pîrvu au preluat din frustrarea tribunelor și, în frunte cu Paul Papp, au mers să-i ceară socoteală arbitrului bucureștean. Furioși pentru modul în care a gestionat duelul dintre Papp și CFR-istul Peter Michael, „găzarii” l-au luat la ochi pe „centralul” partidei.

Radu Petrescu a ieșit cu stewarzii de pe teren după Petrolul - CFR Cluj

Inclusiv Florin Pîrvu, prototipul antrenorului temperat în ceea ce privește reacțiile avute în timpul meciurilor, a fost surprins agitându-se în preajma brigăzii de arbitri.

Radu Petrescu a trebuit să fie escortat de forțele de ordine, arbitrul fiind acompaniat de stewarzi la ieșirea de pe teren. Prins aproape de meleu, Adrian Mutu n-a mai pierdut timpul și s-a îndreptat grăbit către vestiare.

Fanii Petrolului reacționaseră vocal imediat după validarea golului. Un stadion întreg a scandat „hoții, hoții!” la capătul fazei la care gazdele au acuzat un presupus fault în atac.

+6 Foto
FOTO Petrolul - CFR, Radu Petrescu a ieșit cu stewarzii de pe teren

Specialiștii se contrazic la faza care a decis Petrolul - CFR Cluj

În minutul 90+4, Peter Michael a câștigat un duel contra lui Paul Papp. I-a pasat ideal lui Ciprian Deac, iar veteranul lui CFR Cluj a înscris în poarta goală. Foștii arbitri Ion Crăciunescu și Constantin Zotta au păreri diferite.

Ion Crăciunescu, prezent la „Fotbal Club”, de la Digi Sport, spune că ar fi anulat reușita: „Mi se pare că l-a faultat. Eu am o părere, pot să fiu sigur doar dacă sunt pe teren. Mi se pare că jucătorul CFR-ului se duce în el. Se duce cu brațul. Desface brațul și mingea a rămas acolo. E fault”.

Ce-i drept, este un contact acolo între Michael și Papp. Ambii sunt în lupta pentru minge. Când are loc acest contact, mingea este la distanță, mai aproape de jucătorul lui CFR. 

Michael dorește să își câștige o poziție. Pare că pune o barieră pentru a se proteja, dar e o decizie corectă. E greșeala lui Papp! Golul e corect. Mai mult nu este fault. Zic că 99% nu e fault. 
- Constantin Zotta, la Orange Sport

Decizia lui Radu Petrescu a fost confirmată din camera VAR de oficialii Marcel Bîrsan și Claudiu Marcu. Explicația pe care Papp i-a oferit-o antrenorului Florin Pîrvu a fost că „a simțit o jenă din partea lui Michael”. Nici apărătorul Petrolului n-a fost sigur de intensitatea duelului.

VIDEO Valentin Țicu, declarații despre eșecul cu CFR și faza controversată din prelungiri 

>

Citește și alte știri din Superligă:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.