Liga 1

Mircea Rednic visează la play-off după victoria cu U Cluj: „Lumea n-are răbdare la Arad”

Mircea Rednic, foto: Imago Images

Articol de Bogdan Cioara (Arad), Romeo Ene  —  duminică, 04 februarie 2024

UTA Arad a învins-o pe Universitatea Cluj, scor 3-1, în etapa cu numărul #24 din Superliga. Eric Omondi (29 de ani), cu o dublă, și Kevin Luckassen au marcat pentru arădeni.

Mircea Rednic, tehnicianul arădenilor, s-a declarat mulțumit la finalul partidei. El a adus foarte mulți jucători la Arad, iar Eric Omondi (29 de ani) a impresionat în partida din această după-amiază. Jucătorul din Kenya a deschis scorul în minutul 13 și a marcat golul 3, în minutul 55.

Mircea Rednic: „Dacă batem Botoșani începem să visăm”

„Am încredere, mai ales după meciul cu Sepsi, am meritat victoria și nu le-am dat nicio șansă. Ei au avut execuția lui Popa, dar în rest nu și-au creat ocazii. I-am blocat din punct de vedere tactic și al organizării, știam că au jucători care pot face diferența, știam că Nistor poate inventa o pasă, ne-am luat măsuri și a fost bine, am avut și alte ocazii pe lângă cele 3 goluri.

Știam că o sa avem spații și știam că zona vulnerabilă e acolo, în centru, sunt jucători puternici, dar greoi, noi am profitat, am reușit să-i surprindem și să înscriem. Am insistat foarte mult să vină Omondi, lumea n-are răbdare la Arad, eu aduc jucători care au nevoie de timp. Omondi n-a jucat în meciurile de pregătire pentru că nu avea viză Schengen. Avea nevoie de ritm, el a jucat bine și meciul trecut.

Le-am zis jucătorilor că nu trebuie să fim egoiști, nu știi ce se poate întâmpla într-un meci, nu poți să te joci cu o echipă precum U Cluj, eu zic că dacă reușim să câștigăm acasă cu Botoșani, începem să visăm, ar fi păcat să nu o facem ținând cont de tot efortul care s-a făcut aici”, a spus Mircea Rednic, la Digisport.

Nu am început foarte bine, am avut noroc pentru că golul (n.r., de 1-0) a fost anulat. Avem mai multă încredere în noi. De acum înainte trebuie să privim mai sus. Omomdi mi-a pasat, mă bucur că nu a fost egoist
- Kevin Luckassen, atacant UTA Arad

UTA Arad, victorie clară cu U Cluj

În minutul 13, Massoero pierde cu ușurință o minge la mijlocul terenului. Omondi i-a furat balonul și a plecat într-o cursă solitară spre poarta lui Iliev. A intrat în careu și a șutat perfect, de la 10 metri.

Ulterior a venit rândul lui Mitrea să gafeze. Deși avea prim-planul la o minge la marginea careului, fundașul lui U Cluj a pierdut duelul cu Omondi. Acesta a intrat în careu, l-a driblat pe Iliev și i-a pasat lui Luckassen, care a făcut 2-0 cu un șut din 6 metri.

Clujenii au dat semne de revenire în finalul primei reprize, când au redus din diferență. În minutul 45+4, Daniel Popa a marcat un gol superb, cu un șut la colțul lung, de la marginea careului.

Doar că arădenii au reușit să taie rapid elanul gazdelor. În minutul 55, Omondi a trimis o minge spre poarta arădenilor, care a trecut printre toți jucătorii, l-a păcălit pe Iliev și a intrat în poartă. S-a făcut 3-1 și UTA a scăpat de orice emoție.

Astfel, UTA ajunge la 7 victorii. Acumulează 30 de puncte și e pe locul 11. În timp ce U Cluj e pe 8, cu 32 de puncte.

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.