Liga 1

Mihai Stoica, declarații controversate: „Rapidiștii își spun așa. Pune declarațiile lui Albu! E rasist? Ce ar trebui să pățească?”

+26 Foto
Mihai Stoica, președintele Consiliului de Administrație al celor de la FCSB, a luat o poziție diferită în cazurile de rasism care au izbucnit în ultimele 24 de ore în sportul românesc.

Articol de Adrian Jitea  —  Sunday, 04 February 2024

Mihai Stoica, președintele Consiliului de Administrație al celor de la FCSB, a luat o poziție diferită în cazurile de rasism care au izbucnit în ultimele 24 de ore în sportul românesc. 

  • Sâmbătă, după Rapid - Oțelul 2-1, Dorinel Munteanu a avut un derapaj rasist. I-a numit «bronzați» pe unii suporteri giuleșteni din cauza faptului că aceștia l-ar fi jignit pe parcursul meciului.
  • Duminică, la finalul meciului pierdut de Rapid contra lui Ferencvaros, pivotul francez Beatrice Edwige (35 de ani) de la echipa oaspete a denunțat un gest rasist al unui suporter giuleștean. 

Mihai Stoica consideră că suporterii Rapidului au reacționat exagerat la declarațiile cu tentă rasistă date de Dorinel Munteanu. 

Mihai Stoica, afirmații care încurajează ieșirile rasiste, după derapajul lui Dorinel Munteanu: „Pentru Rapid e o poreclă”

„Nu vorbesc despre Rapid, ci în general. Prea suntem sensibili unii dintre noi. E o exprimare nefericită. Cei mai mulți suporteri de etnie romă în România îi avem noi, la FCSB. Procentual așa este. Fără discuții! Am avut jucători de etnie romă, suporteri, eu am prieteni romi. 

E rău că la noi termenul ăsta e folosit peiorativ. Pentru cei de la Rapid nu cred că e vreun atac. Ei singuri își spun așa. Porecla lui Dică, în vestiar, era «Țiganul». Era poreclă! Asta e și în cazul Rapidului, asta e porecla lor. Eu nu cred că e rasism, nu văd să fie o problemă rasistă. Ce, Dică e țigan sau de etnie romă? Trebuie să fim atenți la orice nuanță? Nu mai știi ce să spui.

Eu întreb altceva. Pui declarația lui Albu? Albu spune: «Simt o chimie, sunt de etnie romă și simt o chimie cu suporterii». Ce ar trebui să pățească?”, a fost reacția lui Mihai Stoica în direct la Orange Sport.

incer, sunt un jucător care se face plăcut. În același timp, noi ne simțim între noi, sunt de-acolo, din etnie, nu mi-e rușine cu ceea ce sunt. Sunt român până la urmă, chiar dacă sunt rom! Simțeam această legătură cu suporterii, cu clubul, cu tot. E chemarea sângelui
Alexandru Albu, mijlocașul Rapidului, într-un interviu pentru GSP în vara lui 2023

Mihai Stoica nu o crede pe Beatrice Edwige: „Cum se face un gest spre piele?!”

+26 Foto
Rapid - Ferencvaros / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)

Mihai Stoica nu crede afirmațiile făcute de Beatrice Edwige în sala Polivalentă.

„Cum adică semn spre piele? Cum se face un semn spre piele? L-a făcut prost de 20 de ori în interviu. Ce să reacționeze? Trebuia să zică doar că a jignit-o și gata. Prea multă sensibilitate! 

Ce a făcut? Ce gest? Nu înțeleg cum se face un gest spre piele. Nu o cred deloc! «Stupid people, stupid people»! Ce să explice? 

Câteva mii de oameni sunt «amazing», iar un băiat e stupid. Eu nu cred chestiile astea! Eu cred că nu i-a ieșit bine jocul și a căutat o scuză”, a opinat Mihai Stoica pentru sursa citată. 

VIDEO. Beatrice Edwige, victimă a rasismului în sala Rapid! „Acest om nu merită titulatura de fan al Rapidului!”

>

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.