Liga 1

„Telenovela s-a încheiat!” » Ioan Varga, anunț final în afacerea de 4 milioane de euro

Ioan Varga

Articol de Daniel Grigore  —  luni, 05 februarie 2024

Philip Otele (24 de ani) va continua cel puțin până în vară la CFR Cluj, spune Ioan Varga, patronul clubului din Gruia.

Nigerianul din atacul CFR-ului, autor a 9 goluri în 24 de partide de Superligă în acest sezon, ar fi atras interes din campionate puternice ale Europei.

Stuttgart, locul 3 în Bundesliga, și Bordeaux, locul 13 în Ligue 2, al doilea eșalon din Franța, ar fi fost pe urmele lui Otele, însă transferul nu s-a concretizat în acest mercato invernal.

Ioan Varga, patronul lui CFR Cluj, a anunțat că Otele va rămâne în Gruia cel puțin până în vară, la finalul sezonului. Motivul? Faptul că nicio echipă nu a achitat suma solicitată de ardeleni, 4 milioane de euro.

Ioan Varga, patron CFR Cluj: „Otele nu pleacă până în vară”

„Telenovela Otele s-a încheiat. Nu am primit suma pe care am dorit-o, 4 milioane de euro, și pot să vă confirm oficial că până în vară Otele nu mai pleacă de la CFR Cluj.

Îi transmit lui Otele să-i stea capul la fotbal, să facă diferența, să aducă plusvaloare, să marcheze goluri și să ne ajute să ne luptăm pentru titlul de campioni ai României.

Deci Otele este subiect închis. Până în vară rămâne la CFR Cluj. Sunt convins că e o veste bună și pentru suporteri și mai ales pentru Adi Mutu”, a transmis Varga la Fanatik.

Philip Otele, printre cei mai buni oameni de atac din Superligă

Philip Otele

Extremă stânga la bază, Otele a contribuit la 14 goluri în Superliga 2023/2024: de 9 ori a punctat el, de 5 ori a pasat decisiv. De la transferul de la UTA, a jucat un total de 28 de meciuri pentru CFR.

Evaluat la 1 milion de euro pe Transfermarkt, Otele este al patrulea cel mai bun marcator din acest sezon de campionat, după Darius Olaru (14 goluri), Eduard Florescu și Florinel Coman, ambii cu câte 10 reușite.

La capitolul de pericol creat la poarta adversă, Otele stă cel mai bine din campionat, cu un xG generat de 9.04, conform firmei de monitorizare Wyscout. 

Nigerianul excelează și la capitolul driblingurilor, cu 135 de depășiri încercate în acest sezon, al patrulea cel mai mare număr, după Alexandru Mitriță (224), Luis Phelipe (143) și Alexandru Musi (137). I-au ieșit 60% dintre driblingurile încercate, adică 81.

VIDEO. Cristi Balaj, noutăți despre accidentarea lui Mario Camora

>

Tot din Superligă: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.