Liga 1

Niciun derby fără scandal! Verdictul specialiștilor la faza care a decis FCSB - Farul, penalty-ul din prelungiri

+27 Foto
FCSB și Farul au remizat, scor 1-1, în runda cu numărul 24 din Superligă. Campioana a egalat în minutul 90+5, printr-un penalty transformat de Ionuț Larie. Gazdele au contestat decizia lui Feșnic.

Articol de Raed Krishan (foto), Adrian Jitea  —  luni, 05 februarie 2024

FCSB și Farul au remizat, scor 1-1, în runda cu numărul 24 din Superligă. Campioana a egalat în minutul 90+5, printr-un penalty transformat de Ionuț Larie. Gazdele au contestat decizia lui Feșnic.

Horațiu Feșnic și brigada lui au avut două momente complicate în derby-ul FCSB - Farul. Au anulat golul lui Louis Munteanu pentru un ofsaid, după o analiză de 7 minute. În prelungiri au dictat penalty pentru constănțeni, la o acțiune confuză. 

Feșnic a dictat penalty în prelungirile din FCSB - Farul 

Disperată să egaleze, Farul a aruncat mingile spre careul lui Târnovanu. Una dintre lansări a ajuns la Mihai Popescu. Fundașul campioanei a deviat, apoi s-a lovit cap în cap cu Dawa. 

Fault Dawa, penalty FCSB - Farul / FOTO: Captură TV @Digi Sport 1

Inițial, Feșnic a lăsat jocul să meargă. A fost atenționat de Andrei Chivulete, din camera VAR. 

Fault Dawa, penalty FCSB - Farul / FOTO: Captură TV @Digi Sport 1

A revăzut faza pe monitorul de la marginea terenului și a dictat lovitură de la 11 metri. 

GSP a contactat foști arbitri FIFA. Opinia a fost unanimă. Mihai Popescu ar fi faultat în atac și nu ar fi trebuit dictată lovitură de la 11 metri. În schimb, golul lui Louis Munteanu ar fi trebuit validat. Liniile din camera VAR au fost trasate greșit.

Și Constantin Zotta, expertul Orange Sport în arbitraj, a avut aceeași părere: „Contactul e minor. Mi se pare puțin. În viziunea mea nu este penalty. Atacantul duce capul în spate! Nu contează că joacă mingea”. 

Nici Basarab Panduru nu ar fi dictat lovitură de la 11 metri: „Nu cred că a fost fault”.

La faza golului anulat nu pot să îmi dau seama dacă e sau nu ofsaid. Ceea ce observ văzând liniile trase însă este faptul că arbitrii au făcut o mare eroare. Din punct de vedere tehnic, linia trasă la capul atacantului este trasă greșit, fiind «single line», fără a se fi făcut în mod corect triangulație și proiecție pe sol. O mare eroare a celor din cabina VAR. De altfel se vede şi linia punctată care ar fi arătat proiecția, dar e la 1 metru în față.

La faza penalty-ului, atacantul lovește mingea având o mișcare cu capul către adversar și apoi are loc un contact între cei doi jucători. Contactul nu a fost provocat de fundaș. În nici un caz, nu este o fază de intervenție VAR. E posibil ca arbitrul Chivulete să fi aflat că a greșit felul în care a tras liniile și l-a chemat pe Feşnic să revadă faza. Din punctul meu de vedere, decizia corectă ar fi fost să lase jocul să continue
- Marius Avram, fost arbitru internațional, potrivit Prosport

FOTO. Imagini emoționante de ziua „Regelui” » Ce surprize a găsit Gică Hagi pe Arena Națională, la FCSB - Farul

VIDEO. Imagini emoționante! Tot stadionul i-a cântat „La mulți ani” lui Gică Hagi

>

Citește și alte știri din Superligă: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.