Liga 1

Ion Crăciunescu a analizat fazele de arbitraj din FCSB - Farul și are o concluzie diferită

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a analizat cele două faze încinse petrecute în careul roș-albaștrilor în repriza secundă a meciului FCSB - Farul, scor 1-1, în runda #24 din Superliga.

Articol de Alexandru Tomuțiu  —  marţi, 06 februarie 2024

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a analizat cele două faze încinse petrecute în careul roș-albaștrilor în repriza secundă a meciului FCSB - Farul, scor 1-1, în runda #24 din Superliga.

În minutul 58, Louis Munteanu a reușit să marcheze din faza porții goale, după o pasă primită de la Dussaut. După o analiză care a durat aproximativ 7 minute, golul a fost anulat. 

Ion Crăciunescu consideră că golul ar fi trebuit validat. Acesta a mai comentat faza din care cei de la Farul au obținut penalty în prelungirile partidei.

Disperată să egaleze, Farul a aruncat mingile spre careul lui Târnovanu. Una dintre lansări a ajuns la Mihai Popescu. Fundașul campioanei a deviat, apoi s-a lovit cap în cap cu Dawa.

Inițial, Feșnic a lăsat jocul să meargă. A fost atenționat de Andrei Chivulete, din camera VAR. După ce a revăzut faza, „centralul” a acordat penalty.

Crăciunescu îi contrazice pe Zotta și pe ceilalți specialiști în arbitraj care consideră duelul fault în atac și crede că de această dată decizia din camera VAR a fost corectă.

Ion Crăciunescu spune că penalty-ul primit de Farul este acordat corect: „Dawa îl lovește în cap”

„(n. r. la golul anulat al lui Louis Munteanu) Eu nu înțeleg linia aceea groasă. După părerea mea, nu e ofsaid. 

(n. r. faza penalty-ului) La penalty, Popescu joacă mingea. Când o joacă, o face într-un mod normal. Nu se duce cu capul spre adversar. Lovește mingea cu capul, iar apoi se trezește lovit de capul adversarului. El nu trebuie să dea capul înainte. 

A lovit mingea în mod firesc și adversarul vine și îl lovește în cap. Da, Dawa îl lovește în cap. El nu dă capul pe spate ca să joace mingea într-o poziție normală. După părerea mea, decizia este corectă!”, a declarat Ion Crăciunescu, la Fotbal Club.

VIDEO. FCSB - Farul. Dawa, șocat de penalty-ul primit de campioană în prelungiri: „Am văzut reluarea în vestiar”

>

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.