Campionate

Samuel Eto'o și-a dat demisia, după fiascoul înregistrat la Cupa Africii pe Națiuni. Însă a avut parte de o surpriză

Samuel Eto'o, președintele Fecafoot // foto Imago Images

Articol de Daniel Scorpie  —  marţi, 06 februarie 2024

Samuel Eto'o (42 de ani) a anunțat că renunță la funcția de președinte al federației cameruneze, după ce „Leii Neîmblânziți” au părăsit competiția în „optimi”. Forul de la Yaounde (Fecafoot) i-a respins însă demisia și i-a reînnoit încrederea fostului mare atacant.

Scandal la o cvintuplă campioană a Africii. Naționala Camerunului, care la precedenta ediție a CAN a terminat pe locul al treilea, a fost deja eliminată în `optimile" turneului din Cote d'Ivoire de către Nigeria (0-2), iar în urma acestei contraperformanțe președintele Fecafoot a decis să renunțe la postul ocupat din decembrie 2021.

Controversatului Samuel Eto'o, acuzat deseori de influența excesivă pe care o are asupra selecției și de unele decizii contestate, nu i s-a aprobat însă demisia. Ba mai mult, Fecafoot i-a reînnoit încrederea și l-a confirmat în funcție, în cadrul ședinței Comitetului Executiv al Fecafoot ținute ieri.

Eto'o rămâne să continue proiectul de reconstrucție!

La începutul reuniunii menționate, președintele Samuel Eto'o și-a prezentat demisia membrilor organului executiv federal, invitându-i pe aceștia să facă același lucru cu tot sufletul și conștiința", a precizat Fecafoot, într-un comunicat de presă în limba engleză și în franceză, publicat pe rețelele de socializare. 

Cu unanimitate de voturi, demisia lui Eto'o a fost refuzată. „Reînnoind toată încrederea lor în el pentru a continua în același impuls, munca de reconstrucție și dezvoltare a fotbalului camerunez, de la bază la vârf, așa cum de altfel a planificat în proiectul său, aclamat în timpul alegerilor Adunării Generale din 11 decembrie 2021".

Eto'o a câștigat două titluri la CAN, în 2000 și 2002

Legenda fotbalului camerunez l-a învins în alegerile pentru şefia federaţiei pe preşedintele interimar Seidou Mbombo Njoya, care fusese ales în 2018, însă această decizie a fost contestată și apoi anulată în ianuarie de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lusanne. Retras în 2014, 

Samuel Eto'o e golgheterul all-time al naționalei şi jucătorul cu cele mai multe selecții (56 de goluri în 118 meciuri), alături de care a câștigat titlul olimpic în 2000, precum şi două Cupe ale Africii pe Naţiuni (2000, 2002).

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.