Campionate

Jose Mourinho, gest extrem de dur împotriva jucătorilor Romei » Ce le-a lăsat în vestiar. A simțit că a fost trădat!

Jose Mourinho și jucătorii de la AS Roma, foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Tuesday, 06 February 2024

Jose Mourinho, 61 de ani, concediat după două sezoane și jumătate la Roma, a lăsat în dulapul căpitanului Lorenzo Pellegrini inelul pe care jucătorii i l-au făcut cadou după ce au câștigat Conference League. Mesajul antrenorului: „Când veți deveni bărbați, atunci puteți să mi-l dați înapoi!".

Doi ani și jumătate a fost Jose Mourinho antrenorul Romei. Portughezul a cucerit Conference în primul sezon (1-0 cu Feyenoord în finală), a jucat ultimul act al Europa League în al doilea (pierdut, 1-1, 1-4 la penaltyuri cu Sevilla), dar a sfârșit concediat de proprietarul clubului giallorosso, americanul Dan Friedkin.

Jose Mourinho a bănuit că jucătorii Romei au contribuit la demiterea sa. Căpitanul a negat

A avut neșansa unui program infernal. În ultimele patru etape înaintea demiterii, a înfruntat Napoli (2-0), Juventus (0-1), Atalanta (1-1) și Milan (1-3). Președintele l-a chemat dimineața în biroul său, anunțând ruptura. Au ieșit scântei între ei. Lusitanul a trebuit să plece. Ultima zi în Cetatea Eternă, 16 ianuarie.

S-a speculat că Mourinho era supărat și pe jucători, simțea că n-au mai dat totul spre final, se simțea trădat. Căpitanul Lorenzo Pellegrini a negat o revoltă în vestiar împotriva lui Mou. Însă antrenorul a rămas cu această impresie, că o parte din echipă, dacă nu întreaga echipă, a contribuit la debarcarea sa.

138de meciuri a avut Jose Mourinho ca antrenor al Romei în toate competițiile: 68 de victorii, 31 de egaluri, 39 de înfrângeri

Jose Mourinho nu mai vrea inelul primit de la giallorossi în 2022

La trei săptămâni după despărțire, Jose a făcut un gest puternic, un atac la adresa jucătorilor. Potrivit cotidianului Il Messaggero, tehnicianul le-a lăsat giallorossilor o amintire, chiar în dulapul lui Pellegrini.

În primăvara lui 2022, după ce au câștigat împreună Conference, jucătorii i-au dăruit lui Mourinho un inel special. Iar antrenorul le-a returnat acel inel. Alături, un mesaj dur și limpede: „Când veți deveni bărbați, atunci puteți să mi-l dați înapoi!". Alături, o poză cu el ridicând trofeul Ligii Campionilor.

Roma, trei succese la rând după ce Jose Mourinho a fost dat afară

După înlocuirea sa cu Daniele De Rossi, 40 de ani, o legendă romană, formația a învins trei meciuri la rând: 2-1 cu Verona, 2-1 cu Salernitana, 4-0 cu Cagliari.

DDR e primul tehnician al Romei, după 95 de ani, care debutează cu trei victorii.

>

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.