Dinamo versus CS Dinamo nu mai e doar un scenariu iluzoriu, el s-ar putea materializa sezonul următor, în Liga 2 # Surse din cadrul echipei Ministerului de Interne au confirmat pentru Gazeta Sporturilor că liderul Seriei IV din Liga 3 țintește promovarea la finalul sezonului # Cum clubul din Superligă e pe marginea prăpastiei, am putea asista mai repede decât am fi crezut la un moment istoric pentru întreg fotbalul românesc.
„Câinii” se temeau în ultimii ani de o secesiune pe tiparul „FCSB - Steaua”, o împrejurare considerată sumbră de marea masă a suflării dinamoviste. Cel puțin la nivelul galeriilor, lucrurile sunt deocamdată neschimbate.
Suporterii au rămas pe loc, dar ce va fi la anul?
Toate facțiunile de suporteri, fie ele și divizate, au rămas alături de clubul din prima ligă, deși în „piață” mai există alte două Dinamo: cel aflat în subordinea Clubului Sportiv, plus entitatea din Liga 4, a lui Nicolae Badea.
Viitorul nu foarte îndepărtat ar putea produce însă o conjunctură complet nedorită pentru roș-albi. Cum Dinamo din Liga 1 e în mare pericol să bifeze o nouă retrogradare, sezonul 2024-2025 poate propune, la „matineu”, o întâlnire pentru cărțile de istorie ale fotbalului românesc.
Motivul? CS Dinamo, club care a atras deja nume precum Lupescu, Bratu sau Dănciulescu, tocmai ce a înlăturat valul de incertitudine din jurul său: își dorește promovarea în Liga 2 și e excelent poziționat pentru a o obține! În acest caz, un duel între cele două Dinamo prinde un contur nebănuit în urmă cu câțiva ani.
CS Dinamo anunță: „Sigur că încercăm să promovăm!”
Contactat de Gazetă, un personaj cu greutate din cadrul CS Dinamo a confirmat intenția clubului aflat pe primul loc în Liga 3 de a promova în eșalonul secund.
„Da, sigur că încercăm să promovăm. Vrem să continuăm munca pe care a depus-o aici Dănuț Lupu, lucrurile stau foarte bine. E normal să ne dorim asta, ținând cont că suntem pe primul loc”.
CS Dinamo își dispută meciurile de pe teren propriu pe stadionul din Ștefan cel Mare / Sursă foto: FacebookFiind provocat să își imagineze cum ar arăta un duel ipotetic între CS Dinamo și FC Dinamo, „lanterna roșie” a Superligii, oficialul contactat de Gazetă a considerat acest scenariu a fi încă îndepărtat.
„Mai este mult până acolo, este prematur să vorbim. Nu îmi place să speculez despre astfel de lucruri. Noi încă nu am promovat, iar FC-ul încă nu a retrogradat, aspect ce nu-mi doresc să se întâmple”.
Drumul lui CS Dinamo până în Liga a 2-a
În prima fază, cea a sezonului regulat, se dispută 18 etape, tur-retur. Asta înseamnă că CS-ul antrenat de fostul rapidist Marius Bratu mai are de disputat trei partide: cu Popești-Leordeni, Păulești și Flacăra Moreni, toate în luna martie.
În faza a doua, primele patru clasate la finele sezonului vor disputa un play-off în format tur-retur-tur, nouă etape în total. În faza a treia, primele două clasate în play-off-ul fiecărei serii vor disputa două runde de baraj.
În prima rundă, locurile 1 și 2 din Seria a 4-a, adică cea în care se află CS Dinamo, vor da peste primele două clasate din Seria a 3-a, unde mari favorite la promovare sunt CS Afumați și Dunărea Călărași.
În complicata schemă a „piramidei de promovare” pe ruta L3-L2, se va mai dispută o fază finală: cinci baraje între câștigătoarele precedentelor 10 dueluri. Așadar, CS-ul are un drum lung și anevoios până în liga a doua, însă potența financiară și sportivă a clubului poate face acest obiectiv a fi unul realizabil.
Palmaresul, o himeră
În privința palmaresului, lucrurile sunt confuze. Palmaresul, stema și denumirea clubului Dinamo sunt în patrimoniul lui Nicolae Badea (FC Dinamo).
Formația din Liga 1 a primit dreptul de folosință pe perioadă nedeterminată, când a fost cumpărată de Ionuț Negoiță, cu o singură condiție: clubul să joace în Liga 1. În trecut, au existat somații ca Dinamo din prima ligă să nu le mai folosească.
În cele din urmă, părțile au ajuns la un consens inclusiv pentru sezonul pe care dinamoviștii l-au petrecut în L2. Cum arată palmaresul „câinilor”?
- 18 titluri: 1955, 1962, 1963, 1964, 1965, 1971, 1973, 1975, 1977, 1982, 1983, 1984, 1990, 1992, 2000, 2002, 2004, 2007;
- 13 Cupe: 1959, 1964, 1968, 1982, 1984, 1986, 1990, 2000, 2001, 2003, 2004, 2005, 2012;
- 2 Supercupe: 2005, 2012;
- 1 Cupa Ligii: 2017
{{text}}