Campionate

Căderea lui Jude Bellingham. „Nu știu ce se întâmplă cu mine!" » „Bombardierul” din prima parte a sezonului are un gol în ultimele 9 meciuri. Din penalty!

Jude Bellingham, după o șansă irosită la Real - Atletico 1-1 Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Tuesday, 06 February 2024

Jude Bellingham, 20 de ani, cumpărat de Real Madrid cu 103 milioane de euro de la Dortmund, a marcat 17 goluri în primele 19 meciuri în toate competițiile. În ultimele nouă partide, a găsit plasa doar o dată, din penalty. Englezul nu a mai înscris din acțiune de la jumătatea lui decembrie.

Jude Bellingham abia împlinise 20 de ani de câteva zile când a părăsit Borussia Dortmund pentru Real Madrid, semnând pe șase sezoane cu clubul blanco. Suma de transfer, 103 milioane, plus 30 de milioane sub formă de bonusuri de performanță.

Jude Bellingham a marcat în primele patru meciuri și în campionat, și în Ligă

Cum a apărut la madrileni, a intrat în priză. S-a adaptat imediat în vestiar și pe teren la stilul, jocul lui Carlo Ancelotti. A marcat la început într-un ritm care semăna cu cel al lui Cristiano Ronaldo, deși tânărul englez nu e atacant, e doar mijlocaș ofensiv, care avansează însă rapid și ajunge deseori pe poziție de vârf.

18goluri a marcat Jude Bellingham în 28 de meciuri jucate la Real Madrid în toate competițiile

A înscris în primele patru etape din LaLiga. A punctat și în primele patru partide de Champions League. Mult timp, în toamnă, a avut mai multe reușite decât meciuri jucate. Părea înlocuitorul perfect pentru Karim Benzema, plecat în Arabia Saudită, la Al-Ittihad.

Jude Bellingham, disperat, după 1-1 cu Atletico: „Nu știu ce se întâmplă cu mine!”

La un moment dat, de la jumătatea lui decembrie, Bellingham nu a mai rupt plasele rivalilor, nu a mai găsit atât de ușor drumul spre poartă și, când a pătruns în careu, nici nu a mai fost la fel de eficient.

În 19 întâlniri în toate competițiile, avea 17 goluri. După aceea, a rămas în umbră.

În următoarele nouă dueluri (cinci în campionat, două în Cupă, două în Supercupa Spaniei), a marcat o singură dată, la 3-2 cu Almeria acasă, pe 21 ianuarie, și atunci din penalty. Nu a înscris din acțiune de la 4-1 cu Villarreal, pe 17 decembrie.

8pase decisive are Jude Bellingham până acum în primul sezon la Real Madrid

Reacția insularului după 1-1 în derby-ul cu Atletico Madrid descrie starea sa de spirit în această perioadă: „Nu știu ce se întâmplă cu mine!".

Jude Bellingham are frecvență mai mare la pase decisive: 3 în ianuarie

În schimb, la assist-uri are o frecvență mai bună. În tur, a pasat decisiv de cinci ori în patru luni și jumătate. În ianuarie, a oferit trei mingi de gol în șase partide în toate competițiile.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.