Liga 1

Premieră mondială? Expertul în arbitraj, șocat de comunicatul emis de FRF, după FCSB - Farul: „E prima dată când aud asta”

+26 Foto
Marius Avram, fost arbitru FIFA, a fost șocat de comunicatul emis marți de FRF, urmare a erorii flagrante comise în camera VAR la FCSB - Farul, scor 1-1.

Articol de Adrian Jitea  —  Tuesday, 06 February 2024

Marius Avram, fost arbitru FIFA, a fost șocat de comunicatul emis marți de FRF, urmare a erorii flagrante comise în camera VAR la FCSB - Farul, scor 1-1. 

  • Context: În minutul 58, Louis Munteanu a reușit să marcheze din fața porții goale, după o pasă primită de la Dussaut. După o analiză care a durat aproximativ 7 minute, golul a fost anulat. Reluările TV au arătat că atacantul Farului se afla într-o poziție corectă, în spatele lui Dawa.
  • FRF a emis un comunicat cu privire la scandalul iscat, iar pentru gafa de arbitraj a fost găsit vinovat operatorul de reluări, care „nu a respectat întocmai procedura de trasare a liniilor”.
     

Marius Avram consideră că mesajul transmis de FRF reprezintă o premieră la nivel mondial. 

Marius Avram, revoltat de comunicatul FRF: „E prima dată când aud această frază”

„Cum mi se pare acest comunicat? Este pentru prima dată de când există sistemul VAR în care aud această frază: «Operatorul de reluări a fost reținut de la delegări».

N-am mai auzit așa ceva niciodată, nicăieri în lume. Acest lucru ce ne arată? Probabil este o comunicare pe email între cele două părți.

Cei de la Federație au speculat acest mail și au aruncat toată vina pe operator. Operatorul din camera VAR face aceste lucruri sub stricta supraveghere a arbitrului. Arbitrul din camera VAR are ultimul cuvânt. 

Până în acel punct, arbitrul își dă acordul. El este șeful a tot ceea ce se întâmplă în cabină!”, a declarat Marius Avram, la „Digi Sport Special”.

Două faze cu scandal în FCSB - Farul

În minutul 58, Louis Munteanu a reușit să marcheze din fața porții goale, după o pasă primită de la Dussaut. După o analiză care a durat aproximativ 7 minute, golul a fost anulat. Reluările TV au arătat că atacantul Farului se afla într-o poziție corectă, în spatele lui Dawa.

Liniile trase la VAR pentru a analiza golul marcat de Louis Munteanu // FOTO: Captură OrangeSport

A doua fază contestată a venit în minutele de prelungire. Disperată să egaleze, Farul a aruncat mingile spre careul lui Târnovanu. Una dintre lansări a ajuns la Mihai Popescu. Fundașul campioanei a deviat, apoi s-a lovit cap în cap cu Dawa.

Fault Dawa, penalty FCSB - Farul / FOTO: Captură TV @Digi Sport 1

Inițial, Feșnic a lăsat jocul să meargă. A fost atenționat de Andrei Chivulete, din camera VAR. A revăzut faza pe monitorul de la marginea terenului și a dictat lovitură de la 11 metri. Experții în arbitraj au considerat decizia greșită.

VIDEO. Gigi Becali, impresionat de jocul echipei sale în meciul cu Farul: „Jucăm cu o viteză năucitoare” + Pe cine a lăudat și cine l-a nemulțumit

>

Citește și alte știri din Superligă: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.