Tenis

Simona Halep, făcută praf de Pompiliu Popescu: „Care e rostul acestor dezbateri din moment ce există proba? Dacă e achitată, să fie desfiinţată WADA!”

Simona Halep

Articol de George Nistor  —  miercuri, 07 februarie 2024

Simona Halep (32 de ani) s-a prezentat miercuri dimineață la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru procesul care îi poate încheia cariera. Sportiva din România speră însă să-i fie redusă suspendarea de patru ani.

Simona are parte și de contestatari în prima zi a audierilor. Pompiliu Popescu, fostul medic al naționalei de fotbal a României, consideră că jucătoarea de tenis originară din Constanța merită din plin să plătească pentru că s-a dopat cu roxadustat, substanță interzisă pentru care Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a dictat pedeapsa maximă.

Pompiliu Popescu îi interzice Simonei Halep să se considere victimă

Întrebat dacă e dreptul Simonei Halep să se considere victimă, Pompiliu Popescu a răbufnit.

„Mi-ar fi ruşine! Mi-ar fi ruşine să susţin aşa ceva! Doar dacă vrei să vorbim aşa, ca să ne aflăm în treabă. La TAS vor fi audieri, vor fi citaţi martori, dar care e rostul acestor dezbateri din moment ce există proba? Dacă sunt prins la volan cu o alcoolemie-record, eu îi aduc pe nea Gică şi pe nea Gogu ca să demonstrez că nu eram beat? În antidoping contează proba, iar Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat. Şi am încheiat discuţia!”, a declarat Popescu, potrivit Fanatik.

„Dacă o achită pe Simona Halep, trebuie să se desființeze tot ce ține de antidoping”

În opinia fostului doctor al „Generației de Aur”, TAS nu are motive să o achite pe Simona Halep.

„Dacă acest Tribunal din Lausanne o achită pe Simona Halep, înseamnă că trebuie să fie desfiinţat tot ceea ce ţine de antidoping: WADA, Agenţia Mondială, laboratoarele. Păi, ce rost mai au dacă un sportiv depistat dopat şi suspendat pentru patru ani de către un tribunal independent e făcut nevinovat la TAS?”, a completat Pompiliu Popescu.

Cronologia pe scurt a cazului de dopaj al Simonei Halep:

  • Pe 12 septembrie 2023, Tribunalul Independent Sport Resolutions a găsit-o vinovată pe Simona Halep pentru două încălcări ale regulamentului antidoping: utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și suspiciunea că ar fi utilizat metode/substanțe interzise pe durata sezonului 2022.
  • Suspendarea primită din partea ITIA a fost drastică, 4 ani.
  • Simona Halep a înaintat apel la TAS și este audiată în perioada 7-9 februarie. 
  • 6 octombrie 2026 ar fi data la care suspendarea Simonei Halep ar expira, dacă TAS nu schimbă decizia.

VIDEO. Imagini din Elveția, cu sosirea Simonei Halep la TAS

>

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DESPRE SIMONA HALEP: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.