Tenis

Sorana Cîrstea, victorie impresionantă la turneul WTA de la Abu Dhabi în fața locului 9 mondial

Sorana Cîrstea

Articol de Alexandru Stanciu  —  Wednesday, 07 February 2024

Sorana Cîrstea (33 de ani, #26 WTA) a reușit o victorie clară în turul secund al turneului WTA de la Abu Dhabi în fața locului 9 mondial, Maria Sakkari (28 de ani), scor 6-2, 6-1.

Sorana a reușit victoria în fața tenismenei din Grecia în doar o oră și 17 minute.

Sorana Cîrstea se va duela cu Daria Kasatkina în sferturile de finală

Sorana Cîrstea se va duela în sferturile de finală cu favorita 7 a turneului, Daria Kasatkina (26 de ani, #14 WTA). Tenismena din Rusia a trecut în turul secund de Ashlyn Krueger (19 ani, #82 WTA), scor 6-3, 7-5.

În primul tur al turneului de la Abu Dhabi Sorana Cîrstea a reușit o revenire spectaculoasă în fața franțuzoaicei Caroline Garcia (30 de ani, #21 WTA). Garcia și-a adjudecat primul set în tie-break, scor 7-4, dar Sorana a reușit să câștige următoarele două seturi cu scorul de 6-4.

Sorana Cîrstea a urcat două locuri în clasamentul mondial în acest an

Deși a fost eliminată încă din primul tur la Australian Open, Sorana Cîrstea a urcat două locuri în clasamentul mondial în acest an, de pe 27 pe 25.

Sorana a fost învinsă la Melbourne de Yafan Wang (29 de ani, 94 WTA), din China, scor 6-0, 5-7, 2-6, deși a condus cu 1-0 la seturi și cu 4-1 în setul secund.

Sorana se află acum la doar patru locuri distanță de cea mai bună clasare a carierei, locul 21, ocupat în vara anului 2023. În luna martie Cîrstea va avea 605 de puncte de apărat, după ce în 2023 a ajuns până în sferturi și semifinale la Indian Wells, respectiv Miami.

Sorana Cîrstea rămâne cea mai bine clasată tenismenă din România, ocupând locul 25. Pe locul al doilea se află Ana Bogdan, care a căzut pe locul 66, după ce a ocupat poziția 63.

VIDEO. Sorana Cîrstea: „Sper ca rezultatul meu să poată să inspire fetele mici și să înțeleagă că prin muncă se poate face performanță”

>

Vezi și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.